ST-läkare inom kardiologi, Sundsvall

Vi är en kraft som binder ihop, håller samman och utvecklar länet. Inom Region Västernorrland är vi alla en del av något större.

Kardiologkliniken i Sundsvall utgörs av en komplett kardiologiverksamhet. Elektiv och akut PCI-verksamhet med stora volymer dygnets alla timmar, behandling med avancerade pacemaker, CRT-och ICD-system med distansmonitorering. Pacemakeroperationer utförs med egen personal och avancerad C-båge. Högspecialiserade mottagningar finns för länets GUCH-, PAH- och hjärttransplanterade patienter.

Vårdavdelningen i Sundsvall innefattar 28 hjärtövervakningsplatser vilka utgörs av 7 hjärtintensivvårdsplatser och 21 vårdplatser för allmän kardiologi. Kliniken har en komplett klinisk fysiologisk sektion som bemannas av egen personal och kliniska fysiologer i nära samarbete med klinikerna. Kardiologen deltar i flera kliniska prövningar med erfarna forskningssjuksköterskor. Det pågår också flera doktorandprojekt i samarbete med Norrlands Universitetssjukhus. Förutom en PCI-jour finns även en separat kardiologbakjourslinje dygnet runt alla dagar.

Som ST vill vi välkomna dig till en trevlig gemenskap med nära samarbete mellan kardiologi och klinisk fysiologi en öppensinnad arbetsmiljö där utbildning och utveckling premieras. Kliniken har ett stort antal ST-läkare i kardiologi och klinisk fysiologi. Som ST-läkare kommer du att delta i ett strukturerat och brett utbildningsprogram med fokus på praktiskt kliniskt kunnande och "state of the art" baserad kunskapsinlärning. Klinisk fysiologi och kardiologi har en gemensam studierektor. Läkararbete under utbildning och handledning enligt en fastställd utbildningsplan för ST-läkare inom kardiologi.

Arbetsuppgifter

Utbildningstjänst reglerad av Socialstyrelsen och omfattar utöver klinisk tjänstgöring även obligatoriska kurser samt randutbildning. För kardiologi i Sundsvall omfattar randningarna 6 månader på klinisk fysiologi samt en period vid universitetsklinik, i första hand i Umeå. Arbetsuppgifterna utgörs av:

 • Avdelningsarbete - du arbetar som underläkare under överinseende av specialistläkare. Det omfattar rondning av patienter, remisskrivning, konsultering av andra specialiteter, utskrivning av patienter med plan för fortsatt behandling eller utredning. Du kan vara ansvarig för hjärtstoppslarm tillsammans med den specialist du går med. 
 • Hjärtmottagning - du har mottagning av hjärtpatienter för antingen nybesök och utredning eller återbesök. Hjärtmottagningen omfattar även en dagvårdsverksamhet där du kan vara veckans ansvarige för poliklinisk elkonvertering av förmaksflimmer och -fladder. Som ST-läkare har du alltid tillgång till en utsedd handledare varje dag på mottagningen.
 • Jourarbete - som ST-kardiologi deltar du i jourarbete på akutmottagningen samt visst jouransvar gentemot övriga avdelningar inom medicinblocket. Dygnet runt är det alltid minst två legitimerade läkare på plats på medicinakuten. Bakjour i hemmet finns att tillgå som stöd.

Vi söker dig som

 • Är legitimerad läkare
 • Har behörighet att påbörja ST-utbildning

Det är meriterande för tjänsten om du

 • Har relevant arbetslivserfarenhet inom yrkesområdet
 • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

För att lyckas i rollen tror vi att du har dessa personliga egenskaper

 • Personlig mognad
 • Flexibel
 • Samarbetsförmåga
 • Lojal
 • Helhetssyn

Region Västernorrland

Med cirka 7000 medarbetare och över 200 yrken ansvarar vi på Region Västernorrland för flera av de verksamheter som är allra viktigast för invånarnas möjlighet att delta i samhället. Här gör din kunskap och ditt engagemang skillnad inom allt från hälso- och sjukvård till kultur, miljö och hållbarhet. Bli en del av ett lag där alla behövs. Tillsammans för ett växande Västernorrland. 

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Läs mer om Region Västernorrland, våra förmåner och hur det är att jobba tillsammans med oss: Region Västernorrland - Att jobba i Region Västernorrland (rvn.se).

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kan därför komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.

Är du vår nya kollega? Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-24
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Niklas Nordlander
Rekryterande chef
Mobiltelefon: +46730389950

Vilhelm Sjögren
Läkarförbundet
Mobiltelefon: +460732753209


Tillbaka till toppen