Cecilia Sundin

Cecilia kontrollerar regionens avtal

2022-08-01 08:00

Region Västernorrland upphandlar varor och tjänster för cirka tre miljarder kronor varje år. Avtalscontrollern Cecilia Sundin följer upp inköpen tillsammans med regionens verksamheter för att till se att avtalen efterlevs och utvecklas över tid.

- Det huvudsakliga målet med alla offentliga inköp är att uppfylla behov i samhället och ge medborgarna värde för pengarna. Därför är det naturligt att offentliga inköp förväntas bidra till samhällsnyttan, säger Cecilia Sundin. 

Arbetet med avtalsförvaltning tar vid efter avslutad upphandling, vilket bland annat innebär att implementera, följa upp och analysera avtalen fram till nästa upphandling.

Ser till att regionen inte förlorar pengar

- De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att ansvara för att avtalsvårdsfasen följer lagen och säkerställa att avtalsförvaltningen sker på ett säkert, strukturerat sätt. Jag ser till att sanktioner och avtalsbrott inte blir efterskänkta och att prisförändringar sker kontrollerat. Vi har rollen projektledare där vi bygger relationer mellan verksamhet och leverantörer, säger Cecilia. 

Cecilia är en av sju personer som arbetar med avtalsuppföljning inom Region Västernorrland.  

- Uppföljningar är oerhört viktigt i alla sammanhang, Att utvärdera det som är bra och mindre bra ger möjlighet att göra saker bättre och på det sättet utveckla en verksamhet. På det sättet visar vi också att vi vill upprätta en god kvalitet på det vi gör. Jag jobbar nära våra interna verksamheter och har nära dialog med Regionens leverantörer. 

Sjukskriven under lång tid 

Vägen till tjänsten som controller i Region Västernorrlands verksamhet för inköp och upphandling har inte varit spikrak för Cecilia Sundin. Hon jobbade länge inom privat sektor, både som anställd och chef, på olika platser i Sverige och utomlands.  

- Jag är tävlingsmänniska som person och körde helt enkelt på för hårt. En dag tog det stopp och jag fick diagnosen utmattningssyndrom. Jag var borta från arbetslivet i fem år, säger hon. 

När Cecilia till sist började arbetsträna var det på regionen. 

- Jag är oändligt tacksam för att min arbetsgivare gav mig chansen. Hela vägen tillbaka har jag fått stöd och möjlighet att anpassa arbetet efter hur mycket jag har orkat. Nu jobbar jag heltid, men har många verktyg för att undvika stress och kan sätta stopp innan det blir för mycket.

Stolt över sitt jobb

Cecilia Sundin bor i hemstaden Härnösand och är gift med ungdomskärleken Tomas. Tillsammans har de två barn och livet är betydligt lugnare än för tio år sedan. Hon trivs med tillvaron och är nöjd med sitt jobb. 

- Vi gör mycket bra inom Region Västernorrland och jag är stolt att vara en del av detta.  

 

 


Tillbaka till toppen