Lukas Grankull är en av adepterna på TAK – Tandakademin Västernorrland. Han arbetar på Folktandvården i Domsjö.
"Det är känns bra att ha flera erfarna tandläkare man kan bolla idéer med gällande terapiplaner, utformningar på protetik och så vidare", säger Lukas Grankull, en av adepterna på TAK – Tandakademin Västernorrland. Han arbetar på Folktandvården i Domsjö.

Lukas Grankull

På Tandakademin finns tid: “Vi kan fokusera på hantverket”

För Lukas Grankull är TAK – Tandakademin Västernorrland, en orsak till varför han valde Region Västernorrland. En dags extra handledning och utbildning under ett års tid lät intressant och lärorikt.

– Jag skulle rekommendera nya tandläkare att komma, även om man känner att man kan jobbet så är det skönt att ha backupp då man tar sig an de här svårare fallen, säger han.

Eftersom alla på Tandakademin får skräddarsydd handledning är ingen av adepternas handledning likadan. För Lukas del blev det ett ovanligt första uppdrag. 

– Jag fick börja hela Tandakademin med att göra en intern blekning på en framtand som varit grå i 30 år, det var väldigt intressant och resultatet blev mycket bra. Det är kanske något man inte får göra så ofta, varken på sin hemmaklinik eller på skolan.

Nu har den första delen av Tandakademin snart avklarats och Lukas förklarar skillnaden mellan att vara på Tandakademin jämfört med det dagliga arbetet på hemmakliniken.

– Dels har vi många handledare som kan komma och hjälpa en direkt. Dels har vi också mycket mer tid så att vi kan fokusera på hantverket och göra ett bra jobb i stället för att skynda i tidboken, säger Lukas.


Tillbaka till toppen