Matilda Nyman arbetar som tandläkare på Folktandvården i Timrå. Hon deltar också i TAK - Tandakdemin Västernorrland.
“Jag skulle verkligen varmt rekommendera Region Västernorrland, det är en jättebra region att jobba i”, säger Matilda Nyman, tandläkare på Folktandvården Timrå.

Matilda Nyman

Matilda trivs på Tandakademin: “Känns tryggt att komma hit” 

Ordet trygghet dyker hela tiden upp när Matilda Nyman berättar om TAK - Tandakademin Västernorrland. En dag i veckan åker hon och andra nyanställda tandläkare till Härnösand för extra handledning.

– Vi har bara jobbat några månader men jag tycker redan att jag har lärt mig massor, säger Matilda, som började arbeta på Folktandvården i Timrå i våras.

I Härnösand finns Tandakademins “superhandledare” som stöttar tandläkarna att våga ta sig an de lite svårare fallen. Framför allt har adepterna ställts inför patienter med stort tandvårdsbehov. 

– Jag har haft många fall där det har varit svårt att veta vilken behandling som är den bästa för patienten. Jag kanske har haft en aning, men jag har ändå velat bolla för att få input från någon som gjort det här väldigt många gånger. Det har varit väldigt tacksamt, säger Matilda.

Vad vill du säga till tandläkarstudenter som snart tar examen?

– Jag tycker att Tandakademin är en väldigt bra satsning. Jag skulle verkligen rekommendera att man kommer hit och provar. Jag är jättenöjd hittills.

 


Tillbaka till toppen