Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Arbetsterapeut till BUP mottagning, Örnsköldvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Barn och ungdomspsykiatri (BUP) har cirka 120 medarbetare, med mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin. BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.
Inom BUP mottagning i Örnsköldsvik arbetar förutom arbetsterapeut även psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, enhetschef samt specialistläkare i ett smidigt och välfungerande team. Samarbete med andra vårdgivare inom barn- och ungdomsvård, skola, socialtjänst m.fl. ingår som naturliga delar i arbetet.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss ligger huvudfokus på att utreda och vara behjälplig vid de aktivitetsnedsättningar som bland annat neuropsykiatrisk problematik kan innebära i vardagen för patienter. Du träffar patienterna vid mottagningsbesök, hembesök och ibland i skola. Som arbetsterapeut inom BUP gör du bland annat utredningar inom vardagsfunktion. Det kan handla om finmotorik, sömn, sensorik och perception. Behandling vad gäller kognitivt stöd i vardagen, hjälpmedelsförskrivning och stöd/utbildning till föräldrar och skola ingår också det även att ge information, handledning och konsultation till personal, patient och anhöriga samt samverka med andra vårdgivare och myndigheter.

På BUP arbetar du både enskilt och i team med läkare, psykolog, kurator och sjuksköterska .
Det finns goda möjligheter att planera arbetet självständigt och arbetsterapeuterna inom BUP i länet har dessutom ett utvecklat samarbete.

Kvalifikationer

Vi söker legitimerad arbetsterapeut som vill förbättra barn och ungdomars fysiska och psykiska hälsa. Du har ett starkt patientfokus och trivs med att utveckla verksamheten tillsammans med andra. Som person behöver du vara flexibel då arbetet sker i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin kommer vi att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Tjänsten är ett vikariat på 12 månader med möjlighet till förlängning.

Ansök redan idag! Vi intervjuar löpande.


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.Vi söker legitimerad arbetsterapeut som vill förbättra barn och ungdomars fysiska och psykiska hälsa. Du har ett starkt patientfokus och trivs med att utveckla verksamheten tillsammans med andra. Som person behöver du vara flexibel då arbetet sker i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-14
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Andreas Ögren
Enhetschef
Telefon: +4666089439

Lena Jonsson
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4666089436

Christina Koskinen
Arbetsterapeut
Telefon: +466089827