Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Sjuksköterska till SPOT, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.


Vårt nybildade team, Specialist Psykiatriskt omvårdnads team (SPOT) i Sollefteå har ca 20 medarbetare och vi ingår i länsverksamhet Vuxenpsykiatri.
SPOT startade 2017 och är inne i en spännande utvecklingsfas och strävar efter att utveckla våra arbetsmetoder som höjer vårdkvalitén för våra patienter. Omvårdnads-teamet är en planerad resurs, som ett alternativ till traditionell heldygnsvård och som komplement till mer sedvanlig öppenvård. Teamet bemannas av sjuksköterskor, behandlingsassistenter och skötare med gedigen kunskap om- och erfarenhet inom psykiatri. SPOT-teamet är en del i psykiatrins satsning för att minska vårdtiderna i heldygnsvården och erbjuda patienterna mer delaktighet, en säkrare, tryggare och bättre öppenvård. Inspiration till detta mobila arbetssätt har vi hämtat från Motala som framgångsrikt har drivit omvårdnadsteam under många år.

Arbetsuppgifter

Som Sjuksköterska på SPOT-mottagningen kommer du, förutom sedvanliga arbetsuppgifter såsom läkemedelshantering och provtagningar, utföra stöd-, motiverandesamtal. Vidare ingår arbete med informationssamtal, både enskilt med patienter och i gruppform. Ansvar över patienter och uppföljning för patienter under läkemedelsisättningar, läkemedelsjusteringar, förutom sedvanliga kontroller och skattningar. Du deltar vid vårdplaneringen samt delar ansvaret för att vårdplanen kontinuerligt följs upp och revideras.

Samverkan sker internt inom det egna teamet, med LARO i Sundsvall och öppenvårdsmottagningen Sollefteå, externt med framför allt socialtjänst men även med andra myndigheter såsom arbetsförmedling, försäkringskassa med flera.

Vi erbjuder vår personal regelbunden handledning och friskvård. När du börjar hos oss får du introduktion och möjlighet till kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med psykiatrisk inriktning samt påbyggnadsutbildning i samtalsbehandling och/eller motiverande samtalsmetodik. Meriterande för tjänsten är erfarenhet och intresse av att arbeta med psykiatriska patienter med samsjuklighet i missbruk/beroende.
Arbetet är stundvis krävande och det ställs krav på att du agerar lugnt och stabilt i stressande situationer. Du är förtroendeingivande och trivs med att arbeta självständigt. Du är bekväm med att fatta egna beslut. Viktigt är att du arbetar bra tillsammans med andra och lyssnar, kommunicerar på ett konstruktivt sätt och har ett gott bemötande. Eftersom teamet även ska kunna hantera akuta ärenden har du en förmåga att ställa om och anpassa dig efter förutsättningarna. Vi ser att du har kunskap av journalföring, därutöver är god vana av att arbeta i System Cross en merit. Eftersom teamet ska arbeta mobilt är B-körkort ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde april 2020 eller enligt överenskommelse.
Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-05
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Marie-Louise Karlsson
Enhetschef
Telefon: +46701705541

Maria Åkerman
Vårdförbundet