Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Näringslivsstrateg till Tillväxtverksamheten, Härnösand

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Förvaltningen har en bred verksamhet som omfattar tillväxt, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och hållbarhet, kultur, folkbildning samt internationellt samarbete. Region Västernorrland har det statliga regionala utvecklingsansvaret i Västernorrlands län och på Tillväxtverksamheten ligger de delar som omfattar regional tillväxt, näringslivsutveckling, innovationsarbete, besöksnäringsfrämjande och kompetensförsörjning.

Tillväxtverksamhetens arbete utgår från länets regionala utvecklingsstrategi "Ett Västernorrland" och tjänsten syftar till att stärka målområdet "2030 är Västernorrland platsen där företag och organisationer väljer att växa".

Företagande och entreprenörskap i alla branscher, från tillverkningsindustri och gröna näringar till tjänstesektor, besöksnäring och kulturella och kreativa näringar ska gemensamt kunna bidra till fler arbetstillfällen och ökad sysselsättning. Både nya och befintliga företag är i fokus för våra insatser. Vi sätter fokus på hållbar näringslivsutveckling inom alla sektorer och ser speciellt till att entreprenörskap hos alla grupper främjas, inte minst för unga och ur ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv.

Arbetsuppgifter

Som näringslivsstrateg är uppdraget att främja hållbar tillväxt och gott företagsklimat genom samarbete och goda relationer med kommuner, näringslivsorganisationer och näringsliv. Att leda, samordna och inspirera genomförandet av åtgärder i samarbete och dialog med relevanta aktörer. Du arbetar självständigt, men i nära samverkan med andra aktörer både externa och interna med motsvarande funktioner inom andra områden.

I jobbet ingår att samordna regionala intressen på området, att driva och delta i nätverk samt att initiera och driva strategiskt utvecklingsarbete i samverkan med andra aktörer i regionen.

En viktig del i arbetet är att agera sakkunnig, bereda ärenden och ta fram beslutsunderlag och remissyttranden till politiska möten såsom, regionalt utvecklingsutskott, regionstyrelse och regionalt samverkansråd. I jobbet ingår att utarbeta och följa upp strategier och program för regionalt tillväxtarbete samt att anordna möten, konferenser och arrangemang. Ytterligare en arbetsuppgift är att samverka med andra regioner och med nationell nivå i utvecklingsprocesser inom ditt arbetsområde.

Arbetet utgår från den regionala utvecklingsstrategin och regionplanen men styrs också av nationella uppdrag, därför krävs flexibilitet och en bred kunskap. I det dagliga arbetet förväntas prioriteringar av arbetsuppgifter göras självständigt.

Kvalifikationer

Du som söker har högre utbildning inom för arbetsuppgifterna relevant område, till exempel samhällsvetenskap eller företagsekonomi. Har du utbildning eller motsvarande kunskaper inom processledning och projektledning är det meriterande. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska, eftersom att det ingår i arbetet att skriva och föredra förslag till beslut och yttranden.

Du har tidigare erfarenhet eller kunskap om företagandets förutsättningar och villkor. För oss är det väldigt viktigt att samverka med aktörer i regionen, därför ser vi gärna att du ha god kännedom om det regionala stödsystemet samt ett upparbetat kontaktnät inom regionen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.

Du driver själv ditt arbete, du tar egna initiativ och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en förtroendegivande framtoning och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor och ser på sakers långsiktiga betydelse.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år samt möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort i Härnösand. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Lidgren
Verksamhetschef
Telefon: +4661180394

Sofia Lundin
SACO
Telefon: +4661184031

Christina Svensson
Vision
Telefon: +4661180119