Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Utredare till hälso- och sjukvårdsadministration

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Söker du en intressant och utmanande arbetsplats? Vill du vara med och påverka våra framtida satsningar? Då är Region Västernorrland rätt för dig!

Vi söker en utredare till verksamhet Hälso-och sjukvårdsadministration. Verksamhet Hälso-och sjukvårdsadministration tillhör Området Hälso-och sjukvård inom regionledningsförvaltningen. Verksamheten befinner sig i en mycket spännande fas, med hög förändringstakt och många framtidssatsningar.

Område Hälso- och sjukvård har en specialistfunktion gentemot medborgare och myndigheter och stödjer verksamheterna, regiondirektören och den politiska organisationen. Områdets verksamheter har många gemensamma arbetsområden, bland annat uppföljning, utveckling och verksamhetsstöd, men har också sina specialinriktningar.

Arbetsområdena rör hela hälso- och sjukvården och det innebär att vi samverkar både med regionens alla verksamhetsområden men också med länets kommuner, andra samhällsaktörer, regionalt och nationellt. Flera uppdrag utgår från nationella överenskommelser med bland andra Socialdepartementet, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Socialstyrelsen.

Placeringsort Härnösand, tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetsinnehållet består till största delen av utredningsuppdrag inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du kommer att vara en resurs och stöd till Hälso- och sjukvårdsdirektören och utreda ärenden från bland annat vårdverksamheter, politiken och medborgare. Du gör underlag och skriver tjänsteutlåtanden till bland annat regiondirektören och politiskt beslutande organ. Du är föredragande i olika politiska nämnder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en samhällsvetenskaplig eller statsvetenskaplig examen från högskola eller universitet eller annan lämplig examen som bedöms relevant för tjänsten. Du har erfarenhet från utrednings- och analysarbete i en politiskt styrd organisation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du är en utåtriktad och engagerad person som tycker om att arbeta tillsammans med människor och att anpassa dig i nya miljöer. Du är drivande, strukturerad, ansvarstagande, lyhörd och van att ta egna initiativ. Du är duktig på att samla in information och att analysera data och sammanhang. Du kan sammanställa utredningarnas resultat på ett lättfattligt sätt och redovisa det både i tal och i skrift.

Du uttrycker en positiv attityd i ditt arbete, verksamheten och/ eller organisationen. Handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplanen, mål, policyer och riktlinjer. Arbetar bra med komplexa frågor. Analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Låter detta som en tjänst för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-06
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lena Lindgren
Tf verksamhetschef
Telefon: 070-1902579

Victoria Pulsford
Vårdförbundet
Telefon: +4666089505

Gudrun Kornijenko
Vision
Telefon: +4661184359

Katarina Funseth
SACO
Telefon: +4661180079