Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Studierektor för ST Allmänmedicin, Härnösand-Medelpad

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Vi söker en studierektor för ST-läkare inom allmänmedicin i området Härnösand-Medelpad. Detta är ett uppdrag på 50% för dig som är specialist i allmänmedicin, samt arbetar, eller vill arbeta som allmänläkare i Region Västernorrland.

Arbetsuppgifter

ST-studierektorn utgör en organisatorisk stödfunktion till verksamhetschef, handledare och ST-läkare. Som ST- studierektor är ditt ansvar att samordna den interna och externa utbildningen för ST-läkarna. Du deltar i samråd kring ST-läkarens individuella utbildningsprogram (framtagande, uppföljning, revision) samt medverkar vid upprättandet av ST-kontrakt (tillsammans med verksamhetschef, ST-läkare och handledare).
Vidare ansvarar du för handledarnas kompetensutveckling där du inspirerar till vetenskaplig aktivitet samt diskussion om lärande och handledning samt initierar och leder handledarträffar. Du följer upp att enheterna följer de kvalitetskriterier som är uppsatta för att ha ST-läkare, i vilket ingår introduktion, avsatt handledning, studietid, utrustning, lokaler mm. Du deltar även i den kontinuerliga, sammantagna och slutliga bedömningen av ST-läkarens specialistkompetens tillsammans med verksamhetschef och handledare.

Att initiera extern granskning, ex. SPUR-inspektion samt att delta i marknadsföring och rekryteringar ingår också i dina arbetsuppgifter. Även att tillsammans med AT-chef och AT-samordnare ansvara för information till AT-läkare om möjligheter för ST i RVN. Som stöd i ditt arbete har du övergripande studierektor.

Uppdraget utgår från FUI, är tidsbegränsat och löper på tidsbegränsat kontrakt om 2-4 år efter överenskommelse. Du kommer att arbeta kliniskt på någon av hälsocentralerna/vårdcentralerna i området och kommer ha möjlighet att delta vid möten via distansmötesteknik. Tjänsten innefattar också resor inom och utanför länet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistutbildad allmänläkare som genomgått handledarutbildning. Det är meriterande, men inget krav, om du har erfarenhet av studierektorsrollen för AT- eller ST-läkare. Det är även meriterande om du har erfarenhet av klinisk forskning. Körkort är ett krav.

För att lyckas i rollen behöver du ha en pedagogisk ådra med sinne för ordning och reda och tycka att utbildning är viktigt.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-24
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Henrik Salo
AT-chef
Telefon: 0611-80292

Elisabet Skagius
Övergripande studierektor
Telefon: 070-3272884

Anna Falk
Studierektor
Telefon: 0690-15666

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181714
Mobiltelefon: 070-6970365