Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kuratorer till Kuratorsmottagningen Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter

Vi söker fyra extra kuratorer till Kurators- och Psykologenheten, som ingår i länsverksamhet geriatrik, neurologi och rehabilitering. Tidsbegränsad anställning till och med 2021-09-30. Möjlighet till förlängning om erforderliga beslut fattas.

Kuratorsmottagningen är en mottagning inom specialistvården med 10 ordinarie kuratorstjänster. Vårt uppdrag är patienter som har en somatisk sjukdom eller skada och som har koppling till Sundsvalls sjukhus, samt patienternas anhöriga. Vi arbetar med akut kris, samtalskontakter, information om samhällsstöd, visst utredande arbete samt konsultationer med andra yrkeskategorier inom vården.

I samtliga tjänster ingår arbete med patienter från samtliga kliniker inom den specialiserade somatiska vården samt med LSS men tjänsterna kommer att vara mer riktade mot följande områden.

Tjänsterna är i första hand riktad mot arbete med patienter och anhöriga från:
- hematologen, onkologen och urologen
- barnkliniken
- lungkliniken, kirurgen och ortopeden
- kardiologen

Ange i ansökan vilket område du är mest intresserad av.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet från kuratorsyrket, socionomyrket, fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande. Erfarenhet från arbete med ovanstående patientgrupper är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsterna är visstidsanställning med tillträde 2020-09-01 t.o.m. 2021-09-30. Möjlighet till förlängning om erforderliga beslut fattas.
Placeringsort är Sundsvall.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Varmt välkommen med din ansökan!


Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Johan Sandrieser
Enhetschef
Telefon: +4660181668
Mobiltelefon: 073-2709351

Helén Jonsson
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4662019258