Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Fysioterapeut till Habiliteringsmottagning, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.
Habiliteringen i Västernorrland är en länsgemensam verksamhet som har ca 100 medarbetare med placering i Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik.
På habiliteringsmottagningen arbetar vi utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv. Habiliteringens målgrupp är personer med varaktiga funktionsnedsättningar där de största grupperna är, autism, cerebral pares samt utvecklingsstörning.

Vi ser stora fördelar med teamarbete där arbetsterapeut, kurator, psykolog, specialpedagog och sjukgymnast ingår. Teamet arbetar också tillsammans med habiliteringsläkare, logoped och sjuksköterska. En god samverkan mellan yrkesgrupper är en nödvändighet för kvalitet i arbetet med patienter och deras anhöriga/nätverk.

Tjänsten är en vikariatanställning, 12 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Habiliteringen i länet har 15 stycken fysioterapeut-/sjukgymnast tjänster varav 4 stycken finns på barnenheten och 5 stycken på ungdom/vuxen i Sundsvall. Du kommer främst att arbeta med barn 0-14 år. I arbetet ingår bl.a. att göra utredningar, bedömningar, behandling, hjälpmedelsutprovningar och uppföljningar. Som fysioterapeut/sjukgymnast arbetar du även med information, rådgivning, handledning, samverkan och utbildning till vårdnadshavare, nätverk och personal. Arbetet är varierat där där flexibilitet och förmåga att hitta lösningar på stora och små problem är viktigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut /sjukgymnast. Erfarenhet av att arbeta med barn med neurologiska funktionshinder är meriterande. Erfarenhet av datajournal SYSteam Cross anses även meriterande. Som person har du ett gott bemötande, ett pedagogiskt handlande samt arbetar strukturerat och självständigt. Du ser till god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Därtill ser vi att du behärskar svenska i tal och skrift och har B körkort.

Varmt välkommen med din ansökan,
Vid eventuell intervju ska du ha med dig ett utdrag från Polisens belastningsregister, register 442:14.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-05
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Christina Ellene
Enhetschef
Telefon: 070-1916968

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832