Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Chefläkare till verksamheten för Kvalitet- och patientsäkerhet

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Verksamheten för Kvalitet- och patientsäkerhet arbetar länsövergripande och ingår i regiondirektörens stab.
Verksamheten för Kvalitets- och patientsäkerhet har tre huvudsakliga uppdrag:
- vara ett stöd till verksamheterna
- vara sakkunnig till regiondirektören och ge stöd till den politiska förtroendemannaorganisationen
- ha en specialistfunktion gentemot medborgare och myndigheter
Verksamheten innefattar flera olika funktioner, förutom chefläkare och vårdutvecklare även vårdhygien med hygiensjuksköterskor och hygienläkare, dessutom Försäkringsmedicin, kunskapsstyrning och medicinsk redaktör för behandlingslinjer.

Arbetsuppgifter

På grund av pensionsavgång söker nu Region Västernorrland chefläkare till verksamheten för Kvalitet- och patientsäkerhet. Det är ett roligt, utvecklande och spännande arbete med många kompetenta och aktiva medarbetare. Vill du vara med och vidareutveckla kvalitets- och patientsäkerhetsarbetet inom Region Västernorrland? Då är detta en möjlighet för dig!

Som chefläkare har du anmälningsansvar till Inspektionen för vård och omsorg enligt Lex Maria och patientsäkerhetslagen. Du arbetar för att uppmärksamma systemfel, kulturskiftningar och prioriteringar som kan få en ogynnsam effekt på kvalitet och patientsäkerhet. Du handlägger och ansvarar för händelseanalyser, riskanalyser och uppföljningar i samarbete med vårdutvecklare och är kontaktperson och handläggare i ärenden från Inspektionen för vård och Omsorg (IVO). Det rör både enskilda klagomål, beslut från IVO och särskilda frågor till eller från myndigheten samt möten initierade av myndigheten, exempelvis tillsyns-/dialogmöten. Du är rådgivande vid ledningsgruppsmöten och teammöten med fokus på kvalitet, patientsäkerhetsfrågor och förbättringsarbete. I tjänsten ingår också arbete med ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete, patientsäkerhetskultur samt utbildningar inom patientsäkerhetsområdet.

Tjänsten kan med fördel kombineras med kliniskt arbete och vi erbjuder självklart kompetensutveckling och introduktion. Tjänsten omfattar hela Västernorrland så arbetet innebär i viss mån resor i länet.

Placeringsort enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som läkare och som har intresse och engagemang för kvalitets och patientsäkerhetsfrågor. Som person agerar du engagerat och skapar förtroende och samverkan. Du arbetar analyserande och strukturerat och kan uttrycka dig i tal och skrift. Har du varit i chefsposition tidigare är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Det är viktigt att du är:
- resultatorienterad
- självständig och initiativrik
- utvecklingsorienterad
- strukturerad
- analytisk
- samt har en god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga i tal och skrift

Eftersom resor förekommer i tjänsten är körkort för manuell växellåda ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-29
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Monasofi Wallinder
Verksamhetschef
Telefon: 070-2966207

Fredrik Andersson
Chefläkare
Telefon: 070-2540918

Martin Enander
Chefläkare
Telefon: 070-3989815

Mikael Saric
Chefläkare
Telefon: 072-4529558

Sari Jonsson
Chefläkare
Telefon: 072-5030392

Lars Rocksen
Sveriges Läkarförbund
Telefon: 070-2797444
Mobiltelefon: 070-2797444