Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef till Klinisk Fysiologi i Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.


Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Klinisk Fysiologi i Sundsvall ingår i Länsverksamhet Kardiologi. Klinisk Fysiologi har hög produktion och är en viktig länk i vårdkedjan med högt ställda krav på verksamheten. Inom kliniken finns Hjärt-/Kärlsektion, Neurofysiologisk sektion, Sömnsektion samt Allmänfysiologisk sektion.

Vi söker nu en enhetschef till Klinisk Fysiologi i Sundsvall. På Klinisk Fysiologi arbetar läkare, BMA, sjuksköterskor, undersköterskor, administratörer. Vi är ca 22 medarbetare.

Söker du ett utvecklande arbete där man har goda möjligheter att få vara med och påverka fortsatt utveckling på kliniken? Då är detta rätt uppdrag för dig.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som enhetschef utvecklar du verksamheten framåt i enlighet med verksamhetens övergripande mål. Du har det samlade ledningsansvaret för enhetens bemanning, fortbildning, schemaläggning, rekrytering och ekonomi. I arbetet ingår även kontakter med andra verksamheter inom regionen. Du är direkt underställd länsverksamhetschefen.
För att skapa goda förutsättningar för ledarskapet har du chefskollegor, verksamhetsutvecklare samt stödfunktioner inom ekonomi och HR till ditt stöd

Du kommer att ingå i länsverksamhetens ledningsgrupp med verksamhetschef och övriga enhetschefer
.
Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och förändringsarbete och vill, tillsammans med verksamhetschefen, leda och utveckla verksamheten mot framtidens behov. I ditt ledarskap har du förmåga att se helheten. Du kan stimulera, stötta och utveckla dina medarbetare. Du bidrar aktivt till en bra stämning och en god arbetsmiljö. Vi ser även att du är målinriktad och har förmåga att följa upp verksamheten.

Som enhetschef förväntas du:

- Tydliggöra och uppfylla verksamhetsmål samt genomföra fattade beslut
- I dialog med närmaste chef kontinuerligt återkoppla verksamhetens utveckling
- Åstadkomma resultat som bygger på medarbetarnas medverkan och delaktighet
- Utveckla och behålla ett öppet, kreativt och förtroendefullt arbetsklimat
- Främja samarbete inom och utanför enheten och klinikerna
- Kontinuerligt ge stöd och återkoppling till medarbetarna
- Vara omvärldsorienterad

Vi fäster stor vikt vid Din förmåga att samarbeta och föra utvecklingen framåt i dialog med dina medarbetare och klinikens ledningsgrupp.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen med tidsbegränsat chefsförordnande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning eller annan utbildning som kan anses likvärdig för tjänsten. Har du tidigare chefs/ledarskapserfarenhet är det meriterande, vi lägger stor vikt vid det för tjänsten. Vi ser även gärna att du även har tidigare erfarenhet av vården och dess organisation.

Du som söker är en lugn, trygg och stabil person. Du är driven och motiveras av att arbeta mot resultat, du arbetar tills projekt är slutförda eller resultat är uppnådda. Du har god samarbetsförmåga och har en god förmåga att lyssna och kommunicera.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat på 2-4 år med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tidsbegr Chefsskap

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-23
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Bäckman
Verksamhetschef
Telefon: +4660181633

Åsa Holgersson
Vårdförbundet
Telefon: 070-0886703

Tommy Sandin
Kommunal Västernorrland
Telefon: +4660181912

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832