Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Distrikts-/sjuksköterska fast vårdkontakt till Hälsocentralen Ankaret

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Den regiondrivna primärvården är organiserad inom förvaltningen Primärvården Västernorrland. Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

Hälsocentralen Ankaret är länets största hälsocentral med över 18000 listade. På Ankaret möter du ett stort och härligt arbetslag med arbetsglädje, professionalism och utvecklingsintresse.
Att vi har många listade på vår hälsocentral och möter många olika diagnoser ger dig möjlighet till individuell utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en sjuksköterska/distriktssköterska i rollen som fast vårdkontakt och samordnare till primärvården Örnsköldsvik med arbetsplats på hälsocentralen Ankaret.
Tjänsten som fast vårdkontakt i primärvården Örnsköldsvik kommer att kombineras med tjänstgöring som samordningssköterska på hälsocentralen Ankaret.

Uppdraget som fast vårdkontakt i primärvård är nationellt beslutat. Behovet av samordning och samverkan i vården är viktigt för en trygg och säker vård i samband med utskrivning från sjukhus. Primärvården har i uppdrag att styra och leda denna samverkan. Ofta behöver patienten samverkande insatser från flera olika vårdgivare och organisationer.
Primärvårdens fasta vårdkontakt har därför i uppdrag att samordna, sammankalla och leda individuella planeringsmöten s.k. SIP:ar med patienten och alla berörda vårdgivare.
Arbetet innehåller därför till stor del distansnätverkande och dagliga distansmöten med andra vårdgivare för att samordna vården och omsorgen kring våra patienter på bästa sätt.

I arbetet kommer du bland annat att dagligen bevaka det gemensamma digitala kommunikationssystemet PRATOR, samordna insatser vid patientens utskrivning från sjukhus, nätverka, leda och samordna vidare planering med övriga vårdgivare med patienten i fokus. Upprättande av samordnad individuell plan (SIP) kommer i första hand att ske på distans tillsammans med specialistvården, kommunens sjuksköterskor, rehabteam och biståndshandläggare.

Som samordningssköterska har du liknande arbetsuppgifter men då med direkt patientkontakt och samordning av de patienter i behov av stöd i vården på hälsocentralen Ankaret.
Vi är nu i ett spännande utvecklingsskede i samordningen mot våra äldre och kroniska patienter. Du kommer därför att ha flera kollegor tillgängliga för samverkan och utveckling i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är distriktssköterska eller legitimerad sjuksköterska gärna med tidigare erfarenhet av arbete i primärvård. Fördjupad kunskap om arbete med äldre och demenssjukdom är meriterande. Som person är du ansvarstagande, engagerad, flexibel och har ett glatt humör och en positiv inställning.
Att vara noggrann, strukturerad, gilla att planera och kunna prioritera är en fördel i din roll som fast vårdkontakt och samordnare.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval vilket innebär att anställningsintervjuer kan bli aktuellt innan ansökningstiden har gått ut.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-16
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Morian
Hälsocentralschef
Telefon: +46660292786

Inga-Britt Näslund
Vårdförbundet
Telefon: +46660292732