Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Sjuksköterska till Hematologi avd 2, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.
Hematologen avdelning 2, är en slutenvårdsavdelning med hematologi som specialitet. Det innefattar bland annat cancersjukdomar som leukemi, lymfom och myelom men också en rad andra sjukdomstillstånd som går in under hematologin. Vi utreder, behandlar och följer upp patienter i både öppen- och slutenvården och har ett nära samarbete med vår mottagnings- och dagvårdsverksamhet. Vi utför cellgiftsbehandlingar i dropp- och tablettform, antikroppsbehandlingar, infusioner och injektioner. Verksamheten arbetar även med infektionsförebyggande och -behandlande åtgärder p.g.a. nedsatt immunförsvar. Medicin avd 2 har även en allmänmedicinsk sida där vi utreder och behandlar en rad olika tillstånd, tromboser, hjärtsvikt, KOL, njursvikt, malignitetsutredningar etc.

Nu söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska, som vill bli en del av vår verksamhet!

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss på Hematologen avdelning 2 kommer dina arbetsuppgifter att bestå av dagligt omhändertagande av hematologiska och allmänmedicinska patienter. Du kommer att hantera läkemedel (tabletter, injektioner, infusioner), arbeta med omvårdnad, riskbedömningar, utredningar och uppföljningar. Du kommer även att arbeta med nutrition & aktivitet. Vi utför transfusioner (blod, trombocyter & plasma), genomför provtagningar av blod, benmärg, lumbalvätska m.m. och hanterar centrala och perifera infarter. Vi har direktintag av hematologiska patienter från hemmet vid misstänkt sepsis och har cytostatikahantering efter särskild inskolning och utbildning.

Hos oss är de viktigt med en personcentrerad vård med patienten i fokus och det är därför viktigt med ett bra teamarbete mellan våra olika kompetenser i gruppen. För att optimera patienternas behandling och rehabilitering genomför vi teamrond en gång/vecka med en rad olika professioner. Som sjuksköterska hos oss har du även telefonrådgivning till hematologpatienter kvällar, nätter och helger vid akuta tillstånd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Meriterande är om du har arbetat som undersköterska och/eller sjuksköterska på en medicinsk avdelning med tex hematologi och/eller onkologi. Meriterande är även om du har erfarenhet av hantering av centrala infarter, läkemedel, cytostatika etc.enligt beskrivning ovan samt erfarenhet av NCS Cross och BoS.

Som person ser vi att du är trygg, stabil och kan skilja på det personliga och professionella. Du är lugn i stressiga situationer och kan fokusera på rätt saker i dessa stunder. Du är positiv och följer verksamhetens beslut och riktlinjer och har lätt för att planera och prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt och håller dig inom givna tidsramar.

Vi erbjuder dig individanpassad inskolning samt önskeschema med möjlighet att planera in ledighet själv. Vi har arbetstidsmodell för kortare veckoarbetstid för alla medarbetare. Vi har även kompetenstrappa för sjuksköterskor och ger möjlighet att studera hematologi via Umeå Universitet, 15hp distanskurs. Tjänsten innebär arbete två av fem helger.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-16
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anette Nordin
Enhetschef
Telefon: +4660181304
Mobiltelefon: 073-2703253

Linnea Antonsson
Vårdförbundet
Telefon: 060-181352