Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Farmaceuter till Läkemedelsenheten, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.


Inom Läkemedelsenheten finns 16 medarbetare på tre orter i länet, Sundsvall, Härnösand och Örnsköldsvik. Läkemedelsenheten är en del av Kvalitet och Patientsäkerhet inom Regionledningsförvaltningen och vi verkar aktivt i kvalitets- och patientsäkerhetsfrågor.

Läkemedelsenheten har i uppdrag att utföra tjänsten skötsel av läkemedelsförråd inom länets sjukhus. Vi utökar också för närvarande våra tjänster med farmaceutiska uppgifter på vårdenheter och söker nu två farmaceuter, leg. Receptarie eller leg. Apotekare, till Sundsvalls sjukhus.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha en samarbetsinriktad roll med många kontaktytor för att skapa mervärde i vårdkedjan. I din vardag kommer du att arbeta vid Sundsvalls sjukhus. Uppdraget omfattar dock hela länet, du kommer att arbeta med länsperspektiv. Målet med tjänsten är dels att avlasta och frigöra tid för patientarbete för avdelningarnas sjuksköterskor och samtidigt utveckla och säkra kvaliteten på läkemedelshanteringen.

Tjänsten innebär skötsel av läkemedelsförråd och där ingår att du arbetar med ett strukturerat förråds- och sortimentsarbete. Du gör beställningar och sköter uppackning av läkemedel till vårdenheternas läkemedelsförråd samt utför löpande hållbarhetskontroller av läkemedel.

Du kommer att bli en del av det team som sköter läkemedelsförsörjningen i Västernorrland. Eftersom detta är ett nytt uppdrag för Läkemedelsenheten finns goda möjligheter till varierande och utmanande arbetsuppgifter. Du kommer tillsammans med dina arbetskollegor att bidra till att läkemedelsförsörjningen inom specialistvården utförs på ett patientssäkert och kostnadseffektivt sätt utifrån din farmaceutiska kompetens.

Som medarbetare hos oss välkomnas du till en ny verksamhet, tillsammans med dina kollegor är du med på en utvecklingsresa mot att skapa goda förutsättningar för en läkemedelsförsörjning som är till nytta för hälso- och sjukvården, vårdpersonal och patienter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad receptarie eller legitimerad apotekare, gärna med erfarenhet av läkemedelsförsörjning och läkemedelshantering inom sjukvården. Du har intresse av och kunskap om regelverk och kvalitetssäkringsarbete som rör läkemedel. Erfarenhet av arbete på sjukhusapotek är meriterande. Arbetet kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Du ska ha lätt för att kommunicera och ha en god känsla för service. Du tar eget ansvar, är lyhörd och är bra på att organisera och strukturera ditt arbete tillsammans med andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras då resor över hela länet förekommer.

Ta chansen att vara med och förbättra framtidens läkemedelsanvändning och bidra till ökad patientsäkerhet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!


ANSTÄLLNING
Tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid
Placeringsort: Sundsvall

ÖVRIGT
Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-04
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lena Wiberg
Enhetschef
Telefon: +4661180176

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543

Ylva Byström
Vision
Telefon: 0706328036/061184332
Mobiltelefon: 070-6328036