Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Skötare till Psykiatriska akutmottagningen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.


Vid Psykiatriska akutmottagningen söker invånare som behöver vård för sitt akuta psykiatriska tillstånd, patienter söker oftast frivilligt men ibland inkommer de med tvång. Vårdpersonalen har ett första bedömningssamtal med individen som kan leda till ett läkarbedömningssamtal för att bedöma om behovet av inneliggande vård föreligger eller om andra åtgärder kan göras för individen.
Vårdpersonal vid Psykiatriska akutmottagningen jobbar i team med en primärjour och en sekundärjour, de tillsammans utgör en viktig roll för det akuta omhändertagandet av individen. Psykiatriska akutmottagningen har tidigare varit en del av en annan enhet men är nu en egen enhet och är under utveckling och uppbyggnad.

Vill du bli en del av vårt team?
Om du gillar variation i både arbete och tempo så är den Psykiatriska akutmottagningen arbetsplatsen för dig. Hos oss har vi ett patientnära teamarbete mellan de olika yrkesprofessionerna. Du kommer hos oss att arbeta med vanligt förekommande roliga och kvalificerade arbetsuppgifter!

Arbetsuppgifter

Som Skötare/behandlingsassistent har du ett första bedömningssamtal med individen när denne söker på mottagningen för att kunna ta ställning till fortsatt hantering och åtgärd i samråd med andra professioner. I arbetsuppgifterna ingår även telefonrådgivning/bedömning samt läkemedelshantering och kontroller, såsom bland annat puls, blodtryck och ekg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad skötare, undersköterska eller behandlingsassistent med inriktning psykiatri samt arbetslivserfarenhet av psykiatrisk vård och behandling. Meriterande är om du har vana att göra självständiga bedömningar av akuta tillstånd. Du skall ha goda kunskaper i det svenska språket, både i skrift och tal, andra språkkunskaper är en merit. Verksamheten bedrivs dygnet runt vid enheten och arbetstiden är schemalagd till dag, kväll, natt och helger, vilket förutsätter din möjlighet att arbeta 3-skift och helg.

Vi söker dig som är en trygg och stabil person med självinsikt då du kan skilja på det personliga och professionella. Du har lätt för att anpassa dig till olika situationer och kan snabbt ändra ditt syn- och förhållningssätt. Du arbetar bra med andra kollegor och relaterar till dem på ett lyhört sätt. Du är strukturerad då du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Stor vikt läggs vid dina personliga kompetenser.

Varmt välkommen med din ansökan!


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-03
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Tomas Almroth
Enhetschef
Telefon: +4660181983
Mobiltelefon: 076-1413025

Annika Söderberg
Kommunal Västernorrland
Telefon: 073 270 95 52
Mobiltelefon: 073 270 95 52