Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Specialistläkare till Akutmottagningen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Akutmottagningen i Sundsvall är till för alla patienter som kräver akut specialistvård. På akutmottagningen arbetar undersköterskor, sjuksköterskor och läkare i team. Vår viktigaste uppgift är att ta hand om och behandla den svårt sjuke/skadade patienten. Men alla patienter vi har tillhör naturligtvis inte denna kategori, utan vi tar hand om och undersöker/behandlar patienter med alla möjliga olika sjukdomstillstånd. Akutmottagningen i Sundsvall har ca 100 medarbetare, och tar emot ungefär 48000 patienter/år.

Nu söker vi specialistläkare till oss på akutmottagningen i Sundsvall.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att i team tillsammans med övrig personal ta hand om patienter av alla kategorier på akutmottagningen. Som specialistläkare är du även ansvarig för handledning och vidareutbildning av ST-läkare, AT-läkare och vikarierande underläkare. I tjänsten ingår att kunna agera ledningsläkare på akutmottagningen, och då kunna styra hela den dagliga verksamheten på en akutmottagning.

Hos oss har vi stort fokus på god arbetsmiljö och bra vidareutbildning. Vi har flexibel schemaläggning och en arbetstidsmodell för läkare. Vi har ett väl utbyggt internt utbildningsprogram med dagliga kortare utbildningsmoment och återkommande utbildningsdagar varje månad. Varje vecka har vi simuleringsövningar tillsammans med övriga yrkeskategorier på akutmottagningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistbevis inom akutsjukvård. Du som söker behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. För att lyckas i rollen ser vi att du har ett flexibelt arbetssätt och en förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare arbetar du lika bra självständigt som i grupp med dina kollegor. Du som söker har en god pedagogisk insikt då du har en god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-02-03
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Bodil Palm
Tf verksamhetschef
Telefon: +4660145517

Hanna Jansson
SACO
Telefon: 060-14 56 92