Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef LARO Länsverksamhet Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Arbetsuppgifter

Vid Laro-mottagningen arbetar vi med utredning, bedömning och substitutionsbehandling för personer med diagnosen opioidberoende. Huvudmottagningen är förlagd till Sundsvall med läkemedelsmottagningar i Sollefteå, Kramfors och Örnsköldsvik. Vid enheten finns idag 11,5 tjänster. Hur beroendeverksamheten ska se ut inom Region Västernorrland utreds för närvarande och LARO-mottagningen kan i framtiden komma att få ett utökat uppdrag eller ingå som del i en eventuell beroendeverksamhet.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete och för att lyckas i uppdraget behövs ett genuint intresse för att utveckla verksamhet och medarbetare. Som enhetschef leder, utvecklar och följer du verksamheten i enlighet med verksamhetens övergripande uppdrag och mål. Du arbetar på uppdrag av verksamhetschefen och har ett första linjens ledningsansvar för enhetens ekonomi, personal, verksamhet, arbetsmiljö och kvalitetsfrågor. Du förväntas också ha en helhetssyn på klinikens verksamhet. Arbetet ställer krav på en god samverkan med andra enheter inom kliniken, verksamheter inom landstinget och andra samhällsaktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning och gärna tidigare erfarenhet av chefs- eller ledarskap inom vården. Erfarenhet av beroendevård är meriterande. Visst kliniskt patientarbete kan ingå.
Viktigt är att du är öppen för och intresserad av förändrings- och utvecklingsarbete, både när det gäller organisation och arbetssätt inom den psykiatriska vården.
Som person har du goda ledaregenskaper och samarbetsförmåga. Det krävs att du har personlig mognad och väl utvecklad social och kommunikativ förmåga. Professionalism, engagemang, laganda, tillgänglighet och visioner inför framtiden präglar ditt arbetssätt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Tidsbegränsat chefsförordnande (4 år). Tillsvidareanställning erhålls i förvaltningen inom grundprofessionen.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-17
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anna-Karin Rudberg-Larsson
Tf verksamhetschef
Telefon: 073-2746927
Mobiltelefon: 073-2746927

Peter Wallner
Vårdförbundet
Telefon: 060-181950

Annika Söderberg
Kommunal Västernorrland
Telefon: 073 270 95 52
Mobiltelefon: 073 270 95 52

Ylva Byström
Vision
Telefon: +4661184332
Mobiltelefon: 0706328036