Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Specialistläkare i internmedicin med inriktning mot hematologi, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Medicinkliniken samt hematologsektionen är en del av närsjukvårdsområde Söder. Enheten hos oss är väl utvecklad inom internmedicin med bred kompetens och med god kompetens inom hematologiska sektionen. Det finns goda möjligheter till stöd och kompetensutveckling bland erfarna kollegor och ett gott samarbetsklimat. Inom sektionen finns även två seniora kollegor med koagulationskompetens på riksnivå. Vid medicinkliniken utbildas även läkarkandidater utöver kollegor under utbildning (tex AT-samt ST-läkare). Man förväntas delta i undervisning samt kollegiala träffar.

Arbetsuppgifter

Som läkare inom internmedicin ingår du i läkargruppen medicin vid Sundsvalls sjukhus och vid vidare utbildning mot hematologi ingår du även i gruppen av kollegor som är specialiserade inom hematologi. Arbetet är såväl i form av avdelningsarbete som i form av mottagningsarbete och arbete vid dagvårdsenheten vid hematologen. I tjänsten ingår även att delta i jourlinje som initialt är primärjoursarbete, men med sikte på att inom framtiden kunna delta i bakjoursledet inom allmän internmedicin samt inom hematologi. Man förväntas inom hematologiska sektionen dela på ansvaret för konsultverksamhet där man bland annat besvarar frågeställningar via "konsulttelefonen/hematologjouren" samt stöttar sköterskor inom avdelnings-, dagvårds- samt mottagningsverksamhet.

Specialistläkaren förväntas medverka till utvecklingen av evidensbaserad vård och vara beredd att handleda studenter och kollegor i alla kliniska situationer. På sikt förväntas läkaren även kunna utveckla goda ledaregenskaper och kunna ta ansvar för verksamhetsutveckling samt leda projekt och kontinuerliga förbättringsarbeten. Lojalitet i kollegiet samt flexibilitet skattas högt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens utfärdat av socialstyrelsen inom internmedicin där du även har viss ökad kunskap inom hematologi. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vidare har du goda kunskaper i det svenska språket och behärskar det i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Följande dokumentation skall bifogas din ansökan enligt handläggningsordning för sakkunnigprövning vid anställning av specialistutbildade läkare vid akademiska sjukvårdsenheter och universitetssjukvårdsenheter:

1. Vetenskapliga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent
- Fullständig publikationslista

2. Pedagogiska meriter (om tillämpligt)
- Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet
- Intyg om handledarkurs (grund- eller specialistutbildning)

3. Kliniska och övriga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om sub-specialisering
- Intyg/dokumentation om ledningsuppdrag och/eller verksamhetsutveckling

Kontroll av läkarlegitimation och samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen (HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-16
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anna Maria Millbourn
Enhetschef
Telefon: +4660181000

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181714
Mobiltelefon: 070-6970365