Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef till Länsverksamhet BUP Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Arbetsuppgifter

BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. Behandling sker i nära samverkan med familj, nätverk och andra vårdgivare t.ex. skola och socialtjänst.

BUP har cirka 120 medarbetare med mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatri och barn- och ungdomsmedicin. Utveckling pågår med att samordna Länsverksamhet BUP för att skapa jämlik vård i länet med fokus på kvalitet, tillgänglighet och värde för patienten.

Verksamheten i Sundsvall är under omorganisation där du som blivande enhetschef kommer att få spela en stor roll. För närvarande är verksamheten organiserad i tre mottagningar: bedömning, behandling, utredning och IFT (intensiv familjeterapi). Mottagningarna har cirka 15-20 medarbetare inom olika professioner, såsom kurator, psykolog, sjuksköterska, skötare, arbetsterapeut. I teamarbetet ingår också läkare.

Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Du har arbetsmiljö-, personal- och budgetansvar på din mottagning, men förväntas också ha en helhetssyn på BUP:s verksamhet. Du ingår i BUP:s ledningsgrupp och har därmed gemensamt ansvar tillsammans med övriga enhetschefer för en effektiv BUP-vård i länet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom hälso- och sjukvård samt erfarenhet av chefs-/ledningsarbete. Erfarenhet av arbete inom psykiatrisk verksamhet är meriterande.

Vi söker dig med goda ledaregenskaper och med en förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du är öppen för och intresserad av förändrings- och utvecklingsarbete. Som ledare är du tydlig och lyhörd och i ditt ledarskap bidrar du med stabilitet, att skapa bra samarbetsklimat samt inspirerar och utvecklar medarbetare och verksamhet.

Du är resultat- och målinriktad, en god kommunikatör och med en god samarbetsförmåga som gör att du kan leda med integritet, mod och värme. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Körkort är ett krav.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat på 2-4 år med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-21
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Gidlund, Mats
Verksamhetschef
Telefon: +4666087910

Lindberg, Malin
Enhetschef
Telefon: 073-0598744
Mobiltelefon: 073-0598744

Carina Andersson
Vårdförbundet
Telefon: 060-181280

Andreas Heldring
Vårdförbundet
Telefon: 060-145504