Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Sjuksköterska till medicinskt centrum, Härnösand

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

På medicinmottagningen i Sundsvall/Härnösand arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, dietister, fotvårdsterapeuter och sekreterare. Vi finns både i Härnösand och i Sundsvall men är enade under en mottagning.
Här har man möjlighet att utnyttja flextid och friskvård, samt friskvårdsbidrag. Det finns på mottagningen fyra specialiteter (endokrin, reuma. mag-tarm och AK-mott.). Arbetet är omväxlande, och vi har möjlighet till utveckling genom konferenser och fortbildningar.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på mottagningen består arbetet i huvudsak av telefonrådgivning och patientbokningar till läkarmottagningen, behandling och dagvård för infusionspatienter, viss provtagning samt information om och uppföljning av behandlingar.
Som diabetessköterska kommer du att ha egen mottagning och uppföljning av patienter med diabetes typ-1. Du kommer även att ansvara för viss bokning till läkare, samt delta i det dagliga arbetet med telefonrådgivning och dagvård.
Tjänsten är i huvudsak placerad i Härnösand men viss tjänstgöring kan även förekomma i Sundsvall.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med diabeteskompetens. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift, kunskap i ytterligare språk ses som meriterande. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet inom yrket. Vidareutbildning inom diabetesvård och tidigare erfarenhet av mottagningsarbete ses som meriterande för tjänsten.

För att trivas i denna roll bör du vara en trygg och stabil person som trivs med att arbeta under eget ansvar och har förmåga att strukturera ditt eget arbete på ett effektivt sätt. Det är också viktigt att du kan hantera stressituationer genom att behålla lugnet och fokusera på rätt saker. Vi ser det som en självklarhet att du trivs i samarbetet med kollegor och bidrar till en god stämning i arbetsgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Är du den vi söker?
Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Sara Nyström
Enhetschef
Telefon: +4660183847

Agneta Eriksson
Vårdförbundet
Telefon: 060-181740