Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Farmaceut till Läkemedelsenheten, Region Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Läkemedelsenheten finns 18 medarbetare på tre orter i länet, Örnsköldsvik, Härnösand och Sundsvall. Läkemedelsenheten är en del av Kvalitet och Patientsäkerhet inom Regionledningsförvaltningen och vi verkar aktivt i kvalitets- och patientsäkerhetsfrågor.

Vill du ha ett, roligt, utvecklande och spännande arbete med många kompetenta och aktiva medarbetare? Vill du vara med och vidareutveckla läkemedelsarbetet inom Region Västernorrland? Då är detta en möjlighet för dig som har intresse inom detta område.

Vi söker nu en medarbetare inom tjänsten skötsel av läkemedelsförråd vid länets sjukhus då en av våra medarbetare går vidare till ett nytt uppdrag.

Vi söker dig som är legitimerad receptarie eller legitimerad apotekare för tillsvidareanställning. Placeringsort är Örnsköldsvik, dina huvudsakliga arbetsorter är Örnsköldsvik och Sollefteå. Vårt uppdrag omfattar hela länet vilket innebär att du i denna roll arbetar utifrån ett länsperspektiv.

Arbetsuppgifter

I uppdraget med skötsel av läkemedelsförråd ingår att du arbetar med ett strukturerat förråds- och sortimentsarbete. Du gör beställningar och sköter uppackning av läkemedel till vårdenheternas läkemedelsförråd samt utför löpande hållbarhetskontroller av läkemedel.
Du kommer att ha en samarbetsinriktad roll med många kontaktytor för att skapa mervärde i vårdkedjan. I din vardag kommer du att arbeta vid Örnsköldsviks och Sollefteå sjukhus. Målet med tjänsten är dels att avlasta och frigöra tid för patientarbete för avdelningarnas sjuksköterskor, dels att utveckla och säkra kvaliteten på läkemedelsanvändningen och läkemedelshanteringen.

Du kommer att bli en del av det team som sköter läkemedelsförsörjningen i Västernorrland. Eftersom detta är ett relativt nytt uppdrag för Läkemedelsenheten finns goda möjligheter till varierande och utmanande arbetsuppgifter. Tillsammans med dina arbetskollegor kommer du att bidra till att läkemedelsförsörjningen inom specialistvården utförs på ett patientssäkert och kostnadseffektivt sätt utifrån din farmaceutiska kompetens.

Som medarbetare hos oss är du tillsammans med dina kollegor med på en utvecklingsresa för att skapa goda förutsättningar för en läkemedelsförsörjning som är till nytta för hälso- och sjukvården, vårdpersonal och patienter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad receptarie eller legitimerad apotekare, gärna med erfarenhet av läkemedelsförsörjning och läkemedelshantering inom sjukvården. Du har intresse av och kunskap om regelverk och kvalitetssäkringsarbete som rör läkemedel. Körkort erfordras då resor över hela länet förekommer.

Erfarenhet av arbete på sjukhusapotek är meriterande. Arbetet kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Du behöver ha lätt för att kommunicera och ha en god känsla för service. Du tar eget ansvar, är lyhörd och är bra på att organisera och strukturera ditt arbete tillsammans med andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ta chansen att vara med och förbättra framtidens läkemedelsanvändning och bidra till ökad patientsäkerhet.

Tillsvidareanställning Tillträde enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid
Placeringsort: Örnsköldsvik. Dina huvudsakliga arbetsorter är Örnsköldsvik och Sollefteå.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, det innebär att du kan få återkoppling redan innan sista ansökningsdag har passerat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-27
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lena Wiberg
Enhetschef
Telefon: +4661180176

Charlotta Palmgren
SACO
Telefon: +4660149671
Mobiltelefon: +46701904735