Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef till Region Västernorrlands företagshälsa

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Region Västernorrland ska präglas av ett hållbart medarbetarskap där medarbetarna ges förutsättningar till en god arbetsmiljö där man känner arbetsglädje, är delaktig i arbetet, har goda och attraktiva arbetsvillkor samt ges möjlighet till och tar ansvar i sin medarbetarroll.

En viktig aktör i detta arbete är Regionhälsan, Region Västernorrlands inbyggda företagshälsa. Ett utvecklingsarbete pågår sedan 1,5 år tillbaka för att tydliggöra Regionhälsans roll att vara en stödjande och neutral expertresurs där uppdraget grundar sig i ett förebyggande och hälsofrämjande synsätt. Regionhälsan har i sin verksamhet såväl ergonomisk, medicinsk, psykosocial och teknisk kompetens och arbetar med en multidisciplinär inriktning inom områdena förebyggande, hälso- och arbetsmiljöarbete samt arbetslivsinriktad rehabilitering. Regionhälsan utgår från tre orter Örnsköldsvik, Sollefteå och Sundsvall. Lokal finns även att tillgå i Härnösand. Regionhälsan består av sammanlagt drygt 20 medarbetare inom olika expertområden. Medarbetarna är också mobila när det behövs för verksamheter i andra geografiska delar av länet.

Regionhälsan ingår som en enhet inom Område HR tillsammans med enheterna HR närstöd, HR utveckling samt Löneservice. Område HR leds av områdesdirektör tillika HR-direktör och ingår i Regionledningsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Regionhälsan har genomgått stora förändringar och tyngdpunkten i uppdraget ligger i att fortsätta leda och utveckla enheten mot de uppsatta målen. Som enhetschef leder, utvecklar och följer du upp verksamheten i enlighet med områdets övergripande uppdrag och mål. Du arbetar på uppdrag av områdesdirektören och har ett första linjens ledningsansvar för enhetens ekonomi, personal, verksamhet, arbetsmiljö och kvalitetsfrågor. Du har även en viktig roll i att skapa ett gott samverkansklimat med våra fackliga parter.

I din roll är det viktigt att du håller dig uppdaterad med trender och utvecklingen inom branschen. Du fungerar även som en oberoende expertresurs i relevanta frågeställningar.

Efter en period av omställning med anledning av enhetens förändrade uppdrag är fokus nu helt inställt på att fortsätta att utveckla verksamheten till en modern företagshälsa. Med stöd av enhetens samlade kompetens, genom att utveckla samarbeten, använda moderna verktyg och arbetssätt finns alla möjligheter att framgångsrikt utveckla enheten utifrån ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv.

Då Regionhälsan och dess medarbetare finns representerade på flera orter förekommer resor inom länet i tjänsten.

Placeringsort för tjänsten är Sundsvall.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Kvalifikationer

För uppdraget som enhetschef på Regionhälsan krävs en akademisk examen inom område som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef och leda en verksamhet långsiktigt och strategiskt för att nå årliga och långsiktiga mål. Har du också erfarenhet av företagshälsovård eller liknande verksamhet är det meriterande. En förutsättning för att arbeta som chef för Regionhälsan är förstås ett stort intresse av arbetsmiljöfrågor. Mycket goda kunskaper i svenska är ett krav men det är även nödvändigt att du kan behärska engelska i ord och skrift.

Vi söker en ledare och chef med en vilja och förmåga att utveckla såväl människor som verksamhet. För att lyckas i rollen och kunna driva och utveckla verksamheten behöver du vara trygg i ditt ledarskap, ha förmåga att se helheter och vara handlingskraftig. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt till ditt arbete och du gillar att ta initiativ och driva förändring som leder till förbättring och utveckling. Du har ett tillitsbaserat synsätt i ditt ledarskap och god samarbetsförmåga. Genom ditt ledarskap får du andra att vilja, våga och växa.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Ledarskapet har sin grund i god självinsikt och präglas av öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod. Som chef i region Västernorrland kan du ta del av ett utbud av utvecklingsinsatser som är till för att stärka dig i din roll som chef. Som chef erbjudas du stöd och utvecklingsmöjligheter utifrån individuella behov och uppdragets art.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Eva Strömsten
HR-direktör
Telefon: 073-062 79 51

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Elin Wilson
Vårdförbundet
Telefon: +4660181932

Christina Laajanen
Vision
Telefon: +4660181336