Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef till hematologi och internmedicin, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Nära vård är ett nytt sätt att arbeta med hälsa, vård och omsorg. Kärnan i Nära vård innebär ett personcentrerat arbetssätt som utgår ifrån individens behov och förutsättningar. Vården ska möta hela livets behov av hälso- och sjukvård och finnas nära människorna där de bor och verkar.

Från och med 1 januari 2021 är verksamhet Medicin organiserad inom Närsjukvårdsområde Söder. Inom Närsjukvårdsområdet Söders verksamhet Medicin utreds och behandlas patienter med njur-, diabetes-, reumatiska-, mage-/tarm-, hormon- och blodsjukdomar samt medicinsk fotsjukvård. Det finns en medicin-, njur- och hematologimottagning en dialys- och en hematologisk dagvårdsverksamhet som utför behandlingar under dagtid samt två vårdavdelningar. Verksamhet Medicin i Sundsvall omfattar området internmedicin med specialiteterna hematologi, nefrologi, endokrinologi, gastroenterologi och reumatologi. Inom vår verksamhet är vi ca 165 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en enhetschef till Internmedicinavdelning 2 Sundsvall, med inriktning hematologi samt för den hematologiska dagvården och mottagningen.

Hematologsektionen är stolt över sin verksamhet och vi har en mångårig erfarenhet av multiprofessionellt teamarbete runt våra blodcancerpatienter. Vår strävan är att patienterna i största, möjliga utsträckning ska behandlas polikliniskt och kunna vistas hemma, vilket går helt i linje med en personcentrerad och Nära vård. Vi arbetar med en helhetssyn utifrån varje patients fysiska och psykiska välbefinnande. Vi kommer våra patienter nära genom täta behandlingar och uppföljningar, ofta under flera år.
Medarbetarna på sektionen har en stark sammanhållning i både med- och motgång.

I rollen som enhetschef ansvarar du för att leda, utveckla och samordna enhetens arbete. Du har personalansvar för omkring 38 medarbetare och ansvarar även för ekonomi- och kvalitetsfrågor. Du bedriver ett coachande ledarskap och arbetar ständigt för att främja en god arbetsmiljö. Som enhetschef arbetar du även med uppföljning samt initierar och driver förändrings- och förbättringsarbete. Inom hela verksamheten Medicin arbetar vi för en ekonomi i balans och med månatliga uppföljningar av våra högt prioriterade fokusområden patientsäkerhet, vårdkvalitet och arbetsmiljö. Arbetet sker utifrån gemensamt framtagna mål, prioriteringar och värderingar. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

För att lyckas i rollen är god samverkan en betydelsefull framgångsfaktor. Det gäller såväl den interna samverkan med dina chefskollegor och personalen på arbetsplatsen som att samverka med externa aktörer.

Kvalifikationer

Du har adekvat akademisk examen inom hälso- och sjukvård eller annan högskoleutbildning som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Du har en gedigen arbetslivserfarenhet och chefserfarenhet.
Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete.

Du är en tydlig och kommunikativ ledare som har en förmåga att motivera och skapa engagemang hos dina medarbetare. För att trivas i rollen är du strukturerad med en god förmåga att planera och organisera samt att du är lyhörd och flexibel. Du har även en god samarbetsförmåga samt en personlig mognad som gör att du kan leda med integritet, mod och tillit.

Ditt chefsförordnande kommer att vara tidsbegränsat under 4 år med regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Tillsvidareanställning erhålls i förvaltningen inom grundprofessionen.


Varmt välkommen att leda och coacha medarbetarna inom denna viktiga verksamhet, här gör vi skillnad varje dag!

Ansök och berätta varför just du vill leda den här verksamheten.


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Strandberg
Verksamhetschef
Telefon: 073-2752897

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181714
Mobiltelefon: 070-6970365

Kenneth Byström
Vårdförbundet
Telefon: 070-3268031

Annika Söderberg
Kommunal Västernorrland
Telefon: 073 270 95 52
Mobiltelefon: 073 270 95 52

Sandra Granström
Vision