Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Överläkare inom internmedicin samt medicinska njursjukdomar, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Nära vård söder, medicin, söker nu en överläkare inom internmedicin samt medicinska njursjukdomar till Sundsvalls sjukhus!

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Medicinkliniken vid Sundsvalls sjukhus är en akademisk sjukvårdsenhet där det både bedrivs forskning och utbildning av läkarstudenter. Medicinkliniken samt njurmedicinska-sektionen är en välfungerande enhet. Enheten hos oss är väl utvecklad inom internmedicin med bred kompetens och med god kompetens inom njurmedicinska sektionen. Inom njurmedicin sköter vi en hel del av den mer specialiserade njurmedicinska vården vid Sundsvalls sjukhus samt inom regionen. Vid Medicinkliniken utbildas även läkarkandidater utöver kollegor under utbildning (tex AT-samt ST-läkare).

Arbetsuppgifter

Som läkare inom internmedicin ingår du i läkargruppen Närsjukvård Medicin Söder vid Sundsvalls Sjukhus och du ingår även i gruppen av kollegor som är specialiserade inom nefrologi. Arbetet är såväl i form av avdelningsarbete som i form av mottagningsarbete samt i arbete kring dialysverksamheten. I tjänsten ingår även att delta i bakjoursledet inom internmedicin samt separat njurmedicinbakjourslinje. Man förväntas inom njurmedicinska sektionen att dela på ansvaret för konsultverksamhet där man bland annat besvarar frågeställningar via konsultfunktion samt stöttar sköterskor inom bland annat mottagningsverksamheten samt dialysverksamhet.

Överläkaren förväntas medverka till utvecklingen av evidensbaserad vård och vara beredd att handleda studenter och kollegor i alla kliniska situationer. På sikt förväntas läkaren även kunna utveckla goda ledaregenskaper och kunna ta ansvar för verksamhetsutveckling samt leda projekt och kontinuerliga förbättringsarbeten. Undervisning samt kollegiala träffar ingår även i arbetsuppgifterna. Det finns goda möjligheter till stöd bland kollegor och ett gott samarbetsklimat.

Kvalifikationer

För överläkare krävs flerårig välmeriterad klinisk tjänstgöring (minst 2 år) med bred och omfattande kunskap i specialistkompetens utfärdat av Socialstyrelsen inom allmän internmedicin samt inom medicinska njursjukdomar. Dokumenterad undervisnings- och handledarvana (inklusive godkänd ST-handledarutbildning). Överläkaren ska kunna vara självständig bakjour, vilket också innebär medicinskt ledningsansvarig på jourtid. Disputerad med aktiv forskning inom relevant ämnesområde är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar strukturerat, noggrant och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Lojalitet i kollegiet samt flexibilitet skattas högt. Vidare har du goda kunskaper i det svenska språket och behärskar det i både tal och skrift.

Till den digitaliserade ansökan bifogas följande dokumentation (på svenska eller engelska).

1. Vetenskapliga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent
- Fullständig publikationslista
2. Pedagogiska meriter (om tillämpligt)
- Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet
- Intyg om handledarkurs (grund- eller specialistutbildning)
3. Kliniska och övriga meriter (om tillämpligt)
- Intyg/dokumentation om ledningsuppdrag och/eller verksamhetsutveckling

Kontroll av läkarlegitimation och samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen (HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-01
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anna Maria Millbourn
Enhetschef
Telefon: +4660181000

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181714
Mobiltelefon: 070-6970365