Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef till ortopedmottagningen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Ortopedmottagningen handlägger såväl ortopediska remisspatienter som återbesök från akutmottagningen. Vi har läkarmottagning, sjuksköterskemottagning och välutvecklad teammottagning, samt en operationssal där framför allt handingrepp utförs. I enheten ingår också de medicinska sekreterarna som arbetar mot hela Ortopedkliniken.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för enhetens verksamhet, samt för ekonomi, personal och arbetsmiljö. I din arbetsgrupp ingår ansvar för ortopedmottagningens sjuksköterskor, undersköterskor samt medicinska sekreterare.

I ditt uppdrag ingår att leda arbetet på ortopedmottagningen samt sekreterarnas arbete. Du är en del av ledningsgruppen för Länsverksamhet Ortopedi och i denna roll arbetar du aktivt för att utveckla och förbättra länsverksamheten som en helhet. Vi arbetar värdegrundsbaserat och du ser som naturligt att kontinuerligt implementera värdegrunden i det dagliga arbetet. Ortopedens värdegrund är :"Vi tar ansvar för patienten, verksamheten och varandra. Vi hushållar med våra gemensamma resurser. Vi arbetar öppet och respektfullt."

Vi arbetar ständigt med att öka tillgängligheten, vilket kräver kontinuerlig utveckling av mottagningens funktioner och arbetssätt. Vi ser teammottagningarna som något att ytterligare utveckla, liksom sjuksköterskemottagningen. En målsättning är också att kunna utföra fler operationer på mottagningen. Då RVN inom kort ska införa ett nytt journalsystem blir förändringsledning en viktig del av arbetet framåt.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har för tjänsten relevant högskoleutbildning, eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet som ledare alternativt erfarenhet av att ha arbetat inom hälso- och sjukvård några år. Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet från chefs- eller ledaruppdrag inom hälso- och sjukvård. Har du utbildningar inom ledarskap, exempelvis förändringsledning, ser vi det som meriterande för tjänsten. Du behärskar svenska flytande i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska.

Du är en tydlig och kommunikativ ledare som har en förmåga att motivera och skapa engagemang hos dina medarbetare. Du lyssnar, relaterar och samarbetar bra med andra människor. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och arbetar med att ständigt utveckla och förbättra verksamheten. Du ser möjligheter i förändringar och har ett flexibelt synsätt där du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är en lojal person som handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplanen, mål, policyer och riktlinjer.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-26
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Minna Mattsson
Verksamhetschef
Telefon: +4666089610

Marie Söderlund
Vårdförbundet
Telefon: 060-181425

Majsan Pettersson
Kommunal Västernorrland

Linda Ljunggren
Vision