Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Sjuksköterska till Akutmottagningen samt avdelning 17, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Är du legitimerad sjuksköterska och vill ha ett omväxlande och roligt arbete tillsammans med härliga kollegor? Nu finns en unik möjlighet för dig att söka till en rotaterande tjänst mellan akutmottagning och vårdavdelning!

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Västra närsjukvårdsområdet har ett sjukhus och fem regiondrivna hälsocentraler. I området finns två kommuner. Organisatoriskt i närsjukvårdsområdet ligger också Primärvårdens särskilda uppdrag som är Länsövergripande verksamheter, Ungdomsmottagningen, Psykologmottagningen för föräldra- och barnhälsovården, Barn-och ungdomsentrén psykisk hälsa 7-17 år, 1177 Vårdguiden på telefon samt Livsstilsmedicin Österåsen. Närsjukvårdsområde Väster har cirka 300 medarbetare och fyra verksamhetschefer.

Vi söker nu sjuksköterskor till Sollefteå sjukhus för rotationstjänst mellan Akutmottagningen och Avdelning 17.

Akutmottagningen i Sollefteå är till för alla patienter som kräver specialistvårdens akuta resurser. På akutmottagningen arbetar vi i team om läkare, sjuksköterska och undersköterska.

Avdelning 17 är en medicinsk vårdavdelning med inriktning mot stroke. På avdelningarna arbetar läkare sjuksköterskor och undersköterskor i nära samarbete. I vårt team ingår även sjukgymnaster, arbetsterapeuter, dietister samt kuratorer.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är jämt fördelad mellan akutmottagningen och vårdavdelning 17 vilket innebär att du får ett varierande och spännande arbete genom att du i rollen växlar mellan akutmottagning och vårdavdelning.

På akutmottagningen möter och vårdar vi patienter i alla åldrar och med ett brett spektrum av diagnoser. Här träffar vi alla patienter innan beslut tas om fortsatt behandling och vi har ett bra och nära samarbete med övriga enheter inom specialistvården. I arbetet ingår att prioritera och fördela arbetsuppgifter inom teamet, läkemedelshantering, omvårdnad, bedömning och prioritering av patienter, att utföra undersökningar och behandlingar samt assistera läkaren vid behandlingar, undersökningar och provtagningar. Du rådgör och guidar patienter gällande egenvård m.m. Utöver detta tillkommer även ansvar över tilldelat område enligt överenskommelse.

På avdelning 17 i Sollefteå vårdas övervägande allmänmedicinska patienter. På avdelningen ligger fokus på de patienter som drabbats av stroke och är i behov av rehabilitering. Avdelningen har ett starkt samarbete med avdelning 16 och arbetar i nuläget tillsammans där ansvaret delas gemensamt mellan två enhetschefer. Dina arbetsuppgifter på vårdavdelningarna innebär sedvanliga arbetsuppgifter för en sjuksköterska på en medicinsk vårdavdelning.

Du blir en viktig del av våra verksamheter och välkomnas av motiverade och glada kollegor som erbjuder hjälp och stöd till varandra i arbetet. Samarbete är viktigt för oss i och med att vi arbetar teambaserat och att vi kontinuerligt samverkar med övriga enheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. Har du tidigare erfarenhet från arbete inom akutsjukvård ses det som meriterande.

Låter detta intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid inom Region Västernorrland med placering fördelat 50% på Akutmottagningen och 50 % på Avdelning 17. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-15
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Frida Lassen
Enhetschef
Telefon: 0620-19091
Mobiltelefon: 072-2216904

Ann Edholm
Enhetschef
Telefon: +4662019265

Eva Lodin
Vårdförbundet
Telefon: +4662019517