Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Sjuksköterska till Barn-och ungdomspsykiatrin, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt beteendeterapeutiskt förhållningssätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

Slutenvårdsavdelningen inom barn- och ungdomspsykiatrin i Sundsvall tar emot barn och unga upp till 18 år med svår eller akut psykiatrisk problematik som är i behov av psykiatrisk heldygnsvård. Patienter kan vårdas enligt HSL eller LPT. Patienten vårdas alltid tillsammans med sina vårdnadshavare. BUP har ingen egen slutenvård utan samverkar med vuxenpsykiatrin, personal med barnpsykiatrisk kompetens ska då finnas på plats.

Att arbeta på BUP slutenvård är ett meningsfullt och spännande arbete då vi möter patienter i kris och patienter med stort vårdbehov. Vår verksamhet är under utveckling med målet att skapa en slutenvård att vara stolta över, vi är därför i färd med att starta upp en ny verksamhet.

Är du sjuksköterska med intresse av att utveckla den barnpsykiatriska slutenvården? Då är du välkommen att söka till oss!

Arbetsuppgifter

I rollen som sjuksköterska ingår arbetsledning i det dagliga arbetet, bedömning av patienters somatiska och psykiatriska tillstånd och behov samt deltagande i vårdplanering tillsammans med psykolog, kurator, läkare och skötare. Som avdelningssjuksköterska är du spindeln i nätet på vårdavdelningen. I rollen är du länken mellan den dagliga omvårdnadspersonalen och läkaren. Du samarbetar med sjuksköterska på vuxenpsykiatriska avdelning 50 i det dagliga arbetet. Som sjuksköterska skapar och upprätthåller du dagliga rutiner tillsammans med övrig personal.

Hos oss får du ett varierande arbete tillsammans med entusiastiska kollegor. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter samt tillgång till friskvårdstimme. När du börjar hos oss får du individuell inskolning utifrån dina förutsättningar. Du arbetar dagtid från måndag till fredag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, specialistkompetens inom psykiatri ses som meriterande. Har du erfarenhet av arbete på psykiatrisk slutenvårdsavdelning och/eller av barnpsykiatrisk vård ses även det som meriterande för tjänsten. Du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. Då resor förekommer i tjänst är körkort B ett krav.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Vi ser att du är en lugn och stabil person med förmåga att hantera stressiga situationer på ett kontrollerat och sansat sätt. Arbetet ställer krav på att du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du arbetar bra såväl självständigt som tillsammans i team och bidrar till god stämning i arbetsgruppen.

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet framåt? Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten avser tillsvidareanställning inom Region Västernorrland med placering på BUP slutenvård. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vid eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-15
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Johanna Blomqvist
Enhetschef
Telefon: +4660181125

Peter Wallner
Vårdförbundet
Telefon: 060-181950