Enhetschef till intensivvård och anestesiläkarenheten, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Enhetens uppdrag omfattar Intensivvårdsavdelningen samt anestesiläkarna i Sollefteå som ingår i Länsverksamhet Operation och Intensivvård med verksamhet på tre orter, Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef har du det samlade lednings- och resultatansvaret för enheten avseende, personal, ekonomi, patientsäkerhet, medicinsk kvalitet, arbetsmiljö och utveckling. Du har ledarskap med personalansvar för ca 40 medarbetare som består av intensivvårdssjuksköterskor, undersköterskor och anestesiläkare.

Du fyller en viktig funktion i det gemensamma arbetet för kliniken och är direkt underställd länsverksamhetschefen. Du ingår i klinikens ledningsgrupp.

Du leder, samordnar, planerar och följer upp enhetens arbete utifrån kvalitet, ekonomi och personal. Arbetet sker enligt gemensamt framtagna mål, prioriteringar och värderingar för kliniken. Du har också ett ansvar för förbättrings- och utvecklingsarbete inom enheten.

Patientsäkerhet, vårdkvalitet och medarbetarnas arbetsmiljö är centrala delar i ditt uppdrag.

God samverkan krävs med andra verksamheter inom regionen och med de fackliga representanterna.

Du har en viktig roll som kulturskapare och förebild för enhetens alla medarbetare.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofession med tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde för tjänsten är 2022-08-15 eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat akademisk examen inom hälso- och sjukvård eller annan högskoleutbildning som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Chefs och Ledarskapsutbildning ses som meriterande. Du behöver ha gedigen arbetslivserfarenhet från vård och omsorg. Det är meriterande om du har tidigare arbetat som chef, gärna från hälso- och sjukvård. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

För att lyckas i rollen ser vi att du har en god helhetssyn där du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är mycket självgående och ansvarstagande och driver processer vidare mot uppsatta mål. Vidare ser vi att du är utvecklingsinriktad där du initierar och främjar utvecklingsarbeten.

Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Du har en god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-05
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anders Setterqvist
Verksamhetschef
Telefon: +46703249682

Eva Lodin
Vårdförbundet
Telefon: +4662019517

Jessica Arcordh
Kommunal Västernorrland
Telefon: 010-442 67 61

Christin Sandin
Vision
Telefon: +4662019532

Alf Regberg
SACO
Telefon: +4662019102


Tillbaka till toppen