ST-läkare i allmänmedicin till Primärvården, Stöde Hälsocentral

Arbetsplatsbeskrivning

Du som har ett genuint intresse och ambition för att utbilda dig till specialist i allmänmedicin, erbjuder vi nu en möjlighet till utbildning på en mindre Hälsocentral. Möjlighet ges även att genomföra sin ST i allmänmedicin med glesbygdsmedicinsk profil.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Stöde Hälsocentral är en mindre välfungerande Hälsocentral med nöjda patienter. Vi har en familjär gemenskap, positiv anda och god arbetsmiljö. Våra ledord är patienten i fokus och kvalité. Det finns ett samarbete/ utbyte med Matfors Hälsocentral för att kunna erbjuda ett så brett patientunderlag som möjligt exempelvis BVC.

Nu söker Stöde Hälsocentral ST-läkare i allmänmedicin för en tillsvidaretjänst, med tillsättning enligt överenskommelse!

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna på Hälsocentralen består av medicinsk utredning, bedömning och behandling av patienter. Som ST-läkare börjar du på en nivå som individualiseras utifrån just dina förutsättningar och får sedan succesivt under utbildningens gång öka på antalet patienter du ansvarar för och lägga till ansvarsområden. Utöver patientarbete på hälsocentralen ingår samarbete med kommunen omkring hemsjukvårdspatienter i ordinärt och särskilt boende, BVC och viss MVC (enligt lokal rutin). I områdets gemensamma beredskap ingår något pass primärvårdsjour eller sekundärjour i vilket du succesivt kommer att skolas in.

Hälsocentralen tar utifrån sin storlek ett relativt stort utbildningsansvar. Vi utbildar läkarkandidater, AT-, BT, och ST-läkare. Utöver detta undersköterskor och sjuksköterskor. Utbildningsklimatet är bra och du förväntas delta i både undervisning och handledning med ett succesivt ökat eget ansvar. Vi har regelbundna läkarträffar och rehabmöten inplanerade varje vecka. Man förväntas delta i undervisning och handledning av läkarstudenter samt mindre erfarna kollegor och i kollegiala träffar.

Du kommer att följa RVN (södra områdets) grundupplägg för ST-utbildning vilket inkluderar och garanterar plats på de sidotjänstgöringar som krävs för specialistansökan. Utöver detta finns möjlighet till sidotjänstgöring inom ÖNH, hud och ögon (vilket också rekommenderas). Din ST-utbildning individualiseras genom din IUP (individuella utbildningsplan) vilket ger mycket goda möjligheter för dig att utforma din utbildning efter dina behov och önskemål. ST-seminarier arrangeras regelbundet av studierektor. Det finns även möjlighet att delta på våra familjeläkardagar varje månad. RVNs egna kursutbud säkerställer kurskrav för specialistansökan.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med godkänd AT-tjänstgöring. Meriterande är arbete som läkare, gärna vid flera olika verksamheter. Vi ser att du har ett genuint intresse för allmänmedicinens bredd och variation och vill tillsammans med oss arbeta för en god vård av hög kvalitet. Att bidra till verksamhetens utveckling ser du som en naturlig del av ditt arbete. Du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har lätt för att skapa bra möten med både patienter, arbetskamrater och andra samverkansparter. Du är kommunikativ och har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan.

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet?

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-05
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Jonzon
Hälsocentralschef
Telefon: 070-3781549

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181714


Tillbaka till toppen