Specialistläkare till klinisk fysiologi, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Klinisk fysiologi ingår i kardiologkliniken i Sundsvall, Västernorrland. Sektionen har en bred verksamhet där hjärtdiagnostik med ultraljud
(TTE/TEE), kärlultraljud, arbetsprov, myocardscintigrafi, spirometri, långtidsregistrering av EKG och blodtryck. Neurofysiologiska undersökningar bedöms av neurofysiolog. Totalt arbetar idag ca 30 medarbetare inom sektionen som tillsammans utför lite drygt 17 000 undersökningar per år.

Nära samarbete med framförallt kardiologen men även andra enheter utgör hörnstenen i verksamheten. Hjärtronder hålls tillsammans med kardiologkliniken och thoraxkirurgiska kliniken vid NUS.

Vi söker nu en specialistläkare till klinisk fysiologi i Sundsvall. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som specialist vill vi välkomna dig till en trevlig gemenskap med nära samarbete mellan klinisk fysiologi och kardiologi i en öppensinnad arbetsmiljö där utbildning och utveckling premieras. Vi har gemensamma APT och du kommer att tillsammans med kardiologens läkare att delta i utbildningar och falldragningar med fokus på praktiskt kliniskt kunnande och "state of the art" baserad kunskapsinlärning. Klinisk fysiologi och kardiologi erbjuder förutom gemensamma interna utbildningar och sammankomster goda möjligheter att åka på extern utbildning.
Verksamheten deltar i flera kliniska prövningar med erfarna forskningssjuksköterskor. Det pågår också flera doktorandprojekt i samarbete med Norrlands Universitetssjukhus.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av sedvanliga arbetsuppgifter inom rollen som specialist inom klinisk fysiologi.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i klinisk fysiologi med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Har du tidigare arbetslivserfarenhet som läkare inom svensk sjukvård är det meriterande för tjänsten.

Du är utvecklingsinriktad och har förmåga att se vad som kan förbättras och utvecklas samtidigt som du har en helhetssyn och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är lojal och har en god samarbetsförmåga. Vidare är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är en person som sätter patienten i fokus och har ett professionellt bemötande både emot patient och medarbetare. Vi kommer att lägga stor vikt personlig lämplighet.

Är du den vi söker?
Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-27
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Daniel Wadell
Enhetschef
Telefon: +4660181018

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181714


Tillbaka till toppen