Distriktssköterska/sjuksköterska till Hälsocentralen Ramsele/Junsele

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Väster har ett sjukhus, fem regiondrivna hälsocentraler samt Livsstilsmedicin Österåsen. I området finns de två kommunerna Sollefteå och Kramfors. Väster har cirka 300 medarbetare och tre verksamhetschefer. De fem hälsocentralerna inom Verksamhetsområdet Primärvård Sollefteå/Kramfors arbetar dagligen för att hjälpa invånarna på orten och tillsammans strävar vi mot att uppnå vår vision om "liv, hälsa och hållbar utveckling i Västernorrland". Verksamheterna arbetar just nu med projektet "God och nära Vård".

Hälsocentralen Ramsele/Junsele består av en hälsocentral i Ramsele med en filial i Junsele samt ett samhällsrum i Näsåker med cirka 15 stycken medarbetare. Samverkan sker med övriga Hälsocentraler i Ådalen bland annat om andra professioner såsom psykolog och arbetsterapeut. Samverkan sker även med kommunen bland annat genom samhällsrummet. Vi är en hälsocentral i glesbygd som ger oss ett varierat och intressant arbete.

Nu söker vi två distriktssköterskor/sjuksköterskor för en tillsvidaretjänst samt en vikariatanställning t om 2023-11-03. Tillsättning sker 2022-08-29, eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som distriktssköterska/sjuksköterska vid Hälsocentralen Ramsele/Junsele arbetar du i huvudsak med mottagningsarbete och telefonrådgivning. Vi satsar för närvarande på implementering av ny digital teknik i verksamheten där vi kan möta upp våra patienters behov av service. Vi arbetar med TeleQ. Vi har specialistmottagningar och ett nära samarbete med våra läkare på Hälsocentralen Friskvård. Arbetstid är dagtid måndag till fredag. I din anställning hos oss ger vi dig möjlighet till friskvård på arbetstid.

Vi erbjuder en inskolning som gör dig trygg i rollen att arbeta hos oss. Möjlighet till hospitering inom regionen erbjuds vid behov. Du som är nyexaminerad sjuksköterska när du börjar hos oss får delta i ett fördjupat introduktionsprogram som pågår under ditt första år. Programmet ska hjälpa dig att känna trygghet i din nya yrkesroll och bidra till en god start på din personliga och professionella utveckling hos oss. I programmet ingår praktisk träning, teori och gemensam reflektion.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, påbyggnadsutbildning till distriktssköterska är önskvärt men ej ett krav. Meriterande är erfarenhet av mottagningsarbete. Du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Vi vill att du, liksom vi, har ett positivt förhållningssätt och sätter patientens bästa i fokus. Viktiga personliga egenskaper som vi värdesätter är att kunna arbeta självständigt, vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Att samarbeta och ge både patienter och medarbetare ett respektfullt och gott bemötande är för oss på hälsocentralen en självklarhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav.

Varmt Välkommen med din ansökan,
I ansökan svarar du på profilfrågan angående om du söker tillsvidare -eller vikariatanställning.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-28
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Christina Lundholm
Hälsocentralschef
Telefon: 073-2707577

Eva Lodin
Vårdförbundet
Telefon: +4662019517


Tillbaka till toppen