Hälsopedagog/hälsovägledare Livsstilsmedicin Österåsen, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Väster har kommunerna Kramfors och Sollefteå som upptagningsområde och är tillsammans med närsjukvårdsområde norr och söder regionens organisation för att ge den vård som invånarna behöver ofta.

Livsstilsmedicin Österåsen tillhandahåller flertal behandlingsprogram för livsstilsförändring och är en del av övrig hälso- och sjukvård i länet. Organisatoriskt tillhör vi Närsjukvårdsområde Väster. I vårt team finns läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, dietist, kostvetare, psykologer, hälsovägledare, massageterapeuter, kockar, städ, vaktmästeri och administration. Arbetet sker i linje med nationella riktlinjerna om livsstilsfrågornas betydelse för hälsan samt utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Vi är nationellt ledande i arbetet med levnadsvanor.

Utöver intensiva multimodala livsstilsbehandlingar håller vi även kurser och utbildningar samt är involverade i ett flertal projekt med olika samarbetspartners. Besök gärna vår hemsida www.osterasen.com för mer information om vår verksamhet.

Livsstilsmedicin Österåsen är beläget mitt i det vackra Ådalen, en mil från Sollefteå - i ståtliga kulturminnesförklarade byggnader. Sollefteå ligger i det natursköna Ångermanland där älvdalarna kantas av dramatiska nipformationer. Här kombineras närhet till bärrika skogar och småstadscharm med ett spännande näringsliv. I kommunen finns ca 20 000 invånare, varav 8 500 bor i Sollefteå tätort.

Vi söker nu en Hälsopedagog/hälsovägledare till Livsstilsmedicin Österåsen. Tjänsten avser en projektanställning på heltid under perioden 2022-08-01 till 2023-03-31.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av att vara en del i vårt team som arbetar med levnadsvanor, medverka i och samordna olika projekt tillsammans med våra partners i regionen bland annat projekt för suicidprevention samt undervisning/föreläsningar både internt och externt. Utifrån gällande behandlingsprogram kommer du också att arbeta med individuella hälsosamtal.

I ditt uppdrag ingår att på distans vägleda personer som behöver förbättra sina levnadsvanor. Du får tillgång till två digitala tjänster som används i projektet. Den delen då du arbetar på distans omfattar ca 50% av arbetsuppgifterna.

När du arbetar hos oss erbjuds du en god arbetsmiljö med varierat, stimulerande och självständigt arbete. I nära samarbete med övriga i teamet kommer du få använda dina tidigare kunskaper och erfarenheter i utvecklingen av behandlingsprogram och verksamhet. Du förväntas att i stor utsträckning ta eget ansvar för arbetsuppgifterna. Miljön som Livsstilsmedicin Österåsen erbjuder både patienter och personal är unik och en stor tillgång i arbetet. Introduktion och 50% av arbetet är förlagt till Österåsen. Gällande den del av arbetet som sker på distans så finns en flexibilitet i valet av arbetsort. Arbetet innebär viss kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad hälsopedagog/hälsovägledare. Du har också erfarenhet av att arbeta med hälsovägledning, önskvärt även via digital teknik. Meriterande kan vara en medicinsk påbyggnadsutbildning/klinisk erfarenhet. Då arbetsplatsen inte ligger inom tätort är det fördelaktigt om du har körkort.

Som person besitter du en personlig mognad där du är trygg, stabil och har självinsikt. Du är självgående, strukturerad och initiativtagande i ditt arbete. Vi ser att du har en pedagogisk insikt där du har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar, samt anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift

Du har lätt att samarbeta med andra och du ser möjligheter i stället för svårigheter. Du bidrar självklart till en god arbetsmiljö på arbetsplatsen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vidare vill vi att du delar våra värderingar kring vikten av hälsofrämjande insatser.

Är du den vi söker?
Varmt välkommen med din ansökan!


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Projektanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-03
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Katarina Krutar
Enhetschef
Telefon: 070-3183261

Anitta Stenius
Vårdförbundet
Telefon: 0620-57300

Helena Johansson Sundberg
SACO
Telefon: 0620-57300

Per Nyberg
Vision
Telefon: 0620-57300


Tillbaka till toppen