Underläkare till Ögonmottagningen, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Område Ögon ingår i länssjukvård somatik och bedriver specialiserad ögonsjukvård för länets invånare. Vi har full mottagningsverksamhet på tre orter i länet: Sollefteå, Sundsvall samt Örnsköldsvik. Vi har även en begränsad mottagningsverksamhet i Härnösand. Vårt uppdrag är att utreda, behandla och operera sjukdomar i och kring ögat. Totalt är vi i länet knappa 100 medarbetare där flera yrkeskategorier arbetar nära tillsammans med patienten i centrum.

I Örnsköldsvik kan du kombinera ett intressant och inspirerande yrkesliv med en värdefull fritid. Här kan du välja ett pulserande stadsliv eller ett rofyllt landbygdsliv. Oavsett var du väljer att bo så har du alltid närhet till Höga Kustens fantastiska natur, här finns naturen inpå knuten och havet ända in i centrum.

Nu söker vi 1-3 legitimerade underläkare till ögonmottagningen i Örnsköldsvik för vikariat med tillträde enligt överenskommelse. Vikariaten löper 6 månader från tillträdesdatum med eventuell möjlighet till förlängning/ övergång till ST-tjänst.

Arbetsuppgifter

Arbetet som underläkare hos oss är självständigt men med handledning av erfarna kollegor. Detta vikariat som underläkare är en bra möjlighet för dig som vill växa och utvecklas i din läkarroll och prova på en fantastisk specialitet- Ögon!

Vi erbjuder en bra arbetsmiljö med kompetenta och positiva kollegor inom olika yrkeskategorier med gedigen kunskap och erfarenhet. Du kommer hos oss utföra sedvanliga arbetsuppgifter som underläkare inom oftalmologi. Då kliniken är en länsklinik har vi även ett nära samarbete med våra två andra ögonmottagningar i Sundsvall och Sollefteå. Vi har bland annat gemensamma läkarmöten, ronder och ST-utbildningar. Vårt goda samarbete möjliggör till ständigt kunskaps-och erfarenhetsutbyte och stöd vid funderingar, kollegorna finns bara ett telefonsamtal bort.

Vid eventuellt följande ST-tjänst hos oss ingår även tjänstgöring vid Ögonmottagningen i Sundsvall, vilket breddar basen för den kliniska erfarenheten ytterligare. Vi har även ett nära samarbete med vår regionklinik vid Umeå Universitetssjukhus i form av både utbildning, rådgivning och randning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och är nyfiken på ögonsjukvård. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom ögonsjukvård ses det som meriterande. Du kommunicerar bra i skrift och i tal, i både svenska och engelska. Vi förväntar oss att du är noggrann, lyhörd och har en vilja att ingå i team och delta i utvecklingsarbete med kollegor och medarbetare. Vidare ser vi gärna att du kan bidra med ett nytänkande som kan omsättas i praktiken.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-17
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Annie Elisabet Aspvik
Verksamhetschef

Madeleine Nyström
SACO
Telefon: 073-396 03 14


Tillbaka till toppen