Överläkare till Kardiologkliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Kardiologkliniken i Sundsvall utgörs av en komplett kardiologiverksamhet. Kliniken har elektiv- och akut PCI-verksamhet med stora volymer dygnet runt och hanterar även implantation av CRT-och ICD-system samt kontroller med distansmonitorering. Därtill bedrivs högspecialiserade länsmottagningar för GUCH-, PAH- och hjärttransplanterade patienter. Vårdavdelningen i Sundsvall innefattar sju hjärtintensivvårdsplatser och sammanlagt 35 vårdplatser med hjärtövervakning varav sju kommer att avsättas till en dagvårdsenhet som är under utveckling. I kliniken ingår en komplett klinisk fysiologisk sektion som bemannas av BMA och kliniska fysiologer i nära samarbete med klinikerna.

Arbetsuppgifter

Som överläkare inom Kardiologkliniken arbetar du med mottagnings- och avdelningsarbete inom kardiologi. Du arbetar på HIA, har dagbakjour (inklusive remissbedömning och konsultationer) samt ingår i elektiv verksamhet i form av bland annat elkonverteringar och beroende på erfarenhet PM-operationer och koronarangiografi/PCI. Som överläkare tar du del i det övergripande ansvaret för klinikens totala verksamhet samt medverkar till utvecklingen av evidensbaserad vård. I rollen förväntas du uppvisa goda ledaregenskaper och kunna ta ansvar för verksamhetsutveckling samt leda projekt och kontinuerliga förbättringsarbeten. Handledning av studenter och kollegor i alla kliniska situationer ingår i tjänsten. Överläkaren ska kunna vara självständig bakjour, vilket även innebär medicinskt ledningsansvarig på jourtid. Jourarbete i form av rondjour på helger, bakjour vardagsnätter och helger ingår i tjänsten.

Klinikens målsättning vid sidan om att bedriva kärnverksamheten är att skapa en trivsam arbetsmiljö för både yngre och äldre kollegor att verka i. Vi är måna om att värnar om ett undervisningsvänligt arbetsklimat där initiativ till utveckling och förbättring välkomnas och uppmuntras.

Kvalifikationer

Tjänsten som överläkare kräver svensk läkarlegitimation och flerårig välmeriterad klinisk tjänstgöring (minst 2 år) med bred och omfattande specialistkunskap inom kardiologi. Dokumenterad undervisnings- och handledarvana (inklusive godkänd ST-handledarutbildning). Aktiv eller tidigare forskningserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbeten. Överläkaren ska kunna uttrycka sig väl i det svenska språket i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga kompetenser. Rollen efterfrågar en god förmåga till multidisciplinärt teamarbete, struktur och lojalitet samt ett utvecklingsinriktat förhållningssätt.

Välkommen med din ansökan,

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-14
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Daniel Wadell
Enhetschef
Telefon: +4660181018

Vilhelm Sjögren
Svenska läkarförbundet


Tillbaka till toppen