Enhetschef till Vårdhotellet och ortopedavdelningen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Länsverksamhet ortopedi finns vid länets samtliga tre sjukhus och bedriver såväl akut som planerad ortopedisk vård. I verksamheten ingår även Ortopedteknik och Vårdhotellet. Vårdhotellet kompletterar den inneliggande vården genom att erbjuda boende och vissa medicinska insatser framför allt i anslutning till operation och strålbehandling. Våra gäster serveras mat vid hotellets restaurang, som även har lunchöppet för personal och allmänhet. På vårdhotellet arbetar sjuksköterskor, kockar och restaurangbiträden. Vid avdelning 14 vårdas patienter med frakturer och andra akuta ortopediska tillstånd, samt de som genomgått planerad ortopedisk kirurgi.

Arbetsuppgifter

Tjänsten omfattar ansvar för verksamhet, ekonomi och personal vid vårdhotellet i Sundsvall, samt delat ledarskap på avdelning 14 innefattande personalansvar för en del av arbetsgruppen.

Du leder Vårdhotellet framåt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundernas behov, vilket kräver lyhördhet och ständig utveckling av enheten. Cirka 50 % av din tjänst ägnas åt avdelning 14, där du delar ledarskapet med en annan enhetschef. Förutom att du har ansvar för en del av personalgruppen lägger du där stort fokus på strategiskt arbete med kompetensförsörjning och interna processer, samt fortsätter det teamutvecklingsarbete som är påbörjat. Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Du ingår i ledningsgruppen för Länsverksamhet Ortopedi, där du aktivt arbetar för att länsverksamheten når uppsatta mål. Du har i ditt arbete stöd av verksamhetsutvecklare och kvalitetssjuksköterska, samt gott HR- och ekonomistöd. Du erbjuds goda möjligheter att utveckla ditt ledarskap genom chefshandledning och regionens chefsutbildningar.

En utredning av vårdhotellets uppdrag har just genomförts och du kommer att lägga fokus på att genomföra de förändringar som behövs för att tillgodose våra kunders behov. Kundernas behov förändras ständigt i takt med den medicinska utvecklingen och kräver kontinuerlig lyhördhet och flexibilitet. Kompetensförsörjning är också en av verksamhetens stora utmaningar och fokus kommer därför att vara på strategiskt arbete för att rekrytera och behålla personal.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har för tjänsten relevant högskoleutbildning, eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har erfarenhet av arbete inom vården eller ledarerfarenhet. Meriterande för tjänsten är om du har genomgått ledarskapsutbildning. Du behärskar svenska flytande i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi söker dig som skapar engagemang och delaktighet bland dina medarbetare. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du har god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet, du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare är du självgående och strukturerad i ditt arbetssätt.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tilläm

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Minna Mattsson
Verksamhetschef
Telefon: +4666089610


Tillbaka till toppen