Överläkare inom Onkologi, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Onkologkliniken bedriver specialiserad cancervård och behandling. Verksamheten arbetar utifrån en gemensam vårdfilosofi och värdegrund, där stor hänsyn tas till patientens behov och önskemål. Onkologkliniken består av mottagning/dagvård, klinisk prövningsenhet, strålbehandling och vårdavdelning. Till mottagningen kommer patienter för ställningstagande och uppföljning av onkologisk behandling: kemoterapi eller strålbehandling. Kemoterapi ges på dagvårdsavdelningen. Strålbehandlingen har två linjäracceleratorer och ger strålbehandling till patienter från länets samtliga förvaltningar samt till patienter från Jämtlands län enligt regional överenskommelse. På kliniken bedrivs också isotopdiagnostik och radiojodbehandling av sjukdomar i sköldkörteln. På vårdavdelningen ges symptomlindrande behandling till exempel smärtlindring, behandling av infektioner och illamående. På den kliniska prövningsenheten bedrivs klinisk forskning, framförallt läkemedelsstudier där nya cancerläkemedel utprovas enligt strikta rutiner.

Vi söker nu en överläkare inom onkologi för en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är sedvanliga för en överläkare inom onkologi, du leder arbetet på avdelning för cytostatikamottagning samt strålbehandling. Jour samt bakjoursuppgifter ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom onkologi. Du skall ha minst tre års erfarenhet som specialistläkare. Har du god kunskap inom strålbehandling är det meriterande för tjänsten. Du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket, i så väl tal som skrift.

Du skall även ha dokumenterad undervisnings- och handledarvana (inklusive godkänd ST-handledarutbildning). För att tjänstgöra som överläkare inom Region Västernorrland förväntas du kunna vara självständig bakjour vilket också innebär medicinskt ledningsansvarig på jourtid.
Körkort B är meriterande då jourtjänstgöring ingår i tjänsten.

För att lyckas i rollen behöver du ha en förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och du besitter förmågan att förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Rollen som överläkare ställer krav på att du arbetar bra med andra kollegor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare ser vi att du är kvalitetsmedveten och Lägger ner stor vikt vid att man lever upp mål och kvalitetsstandard. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-15
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lars Beckman
Enhetschef
Telefon: 073-2711812

Hans Wallin
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660182707


Tillbaka till toppen