Kurator till Habiliteringens barnenhet, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Habiliteringen i Västernorrland är en länsgemensam verksamhet som har ca 100 medarbetare med placering i Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik. På habiliteringsmottagningen arbetar vi utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv. Habiliteringens målgrupp är personer med varaktiga funktionsnedsättningar där de största grupperna är, autism, cerebral pares samt utvecklingsstörning.

Nu söker vi en kurator till vårt NPF-team vid Habiliteringens barnenhet i Sundsvall för tillsvidareanställning. Önskat tillträde 2023-02-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I arbetet hos oss på barnenheten ingår det i kuratorns uppdrag att erbjuda föräldrastöd, stödsamtal med barn, syskonsamtal och medverka vid teammottagningar. Teamarbete är en central del i arbetet. Du kommer främst att arbeta med barn 0-14 år. Som kurator arbetar du även med information, rådgivning, handledning, samverkan och utbildning till vårdnadshavare, nätverk och personal. Samarbete med andra vårdgivare och organisationer ingår.

Vi ser stora fördelar med teamarbete där arbetsterapeut, kurator, psykolog, specialpedagog, logoped och fysioterapeut ingår. Teamet arbetar också tillsammans med habiliteringsläkare och sjuksköterska. En god samverkan mellan yrkesgrupper är en nödvändighet för kvalitet i arbetet med patienter och deras anhöriga/nätverk.

Vi erbjuder en god arbetsmiljö med varierat arbete och goda utvecklingsmöjligheter, Stor frihet i hur du planerar din arbetsdag samt friskvårdstimme

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Utbildning till Hälso- och sjukvårdskurator är meriterande. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande samt erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning är meriterande. Du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. Då resor förekommer i tjänsten är körkort B ett krav.

För att trivas i denna roll ser vi att du är strukturerad genom att du tar ansvar för ditt arbete och ser till att det blir utfört på ett effektivt sätt. Du är initiativtagande och uppnår resultat, Vidare ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-11
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kaisa Johansson
Enhetschef
Telefon: +4660182950

Helén Jonsson
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4662019258


Tillbaka till toppen