Arbetsterapeut till psykosmottagningen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vi är en specialistmottagning för nyinsjuknade, förstagångssökande med psykosproblematik, samt uppföljnings- och behandlingsansvar för långtidssjuka med primär psykossjukdom från 18 år och uppåt. Insatser erbjuds utifrån ett behovsanpassat förhållningssätt med ett familje- och nätverksperspektiv. Personcentrerad vård och behandling innebär ett stort mått av flexibla insatser, vilket medför att det finns tillgång till ett flertal behandlingsformer som innefattas i nationella riktlinjer samt vård och insatsprogram. På psykosmottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, behandlingsassistenter, sekreterare, arbetsterapeut och psykolog. Flera har förutom sin grundprofession också psykoterapeutisk kompetens.

Arbetsgruppen kännetecknas av ett gott arbetsklimat men en god positiv sammanhållning. Vi strävar efter att vara en allsidig, balanserad och lyhörd arbetsgrupp som kännetecknas av samarbete, öppenhet och tillgänglighet.

Vi söker nu en arbetsterapeut till vårt team! Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i team tillsammans med andra professioner. Du jobbar med utredning och behandling av aktivitetshinder och dess konsekvenser hos patienter med psykosproblematik samt andra diagnoser inom specialistpsykiatrin. Du arbetar självständigt och teambaserat med behandling enskilt och i grupp. I arbetsuppgifterna ingår bland annat funktionsbedömningar, aktivitetsbedömningar, hjälpmedelsförskrivningar och rehabilitering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Har du tidigare arbetslivserfarenhet av arbete inom psykiatri ser vi detta som meriterande för tjänsten. Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift, behärskar du även engelska är det meriterande. Vi ser det även som meriterande om du har kunskaper inom AMPS, PRPP eller liknande. Körkort B erfordras.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser att du har en god empatisk förmåga där du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du är flexibel och har lätt för att samarbeta med andra. Vidare besitter du en personlig mognad där du är trygg, stabil och har självinsikt.

Är du den vi söker?
Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-11
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Mattias Lindgren
Enhetschef
Telefon: 073-2742323

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832


Tillbaka till toppen