Huvudarkitekt IT, Region Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har tre huvudsakliga uppdrag:
- Att utifrån lagstiftning och regelverk styra och stödja verksamheterna.
- Att erbjuda stöd och service till verksamheternas processer och utveckling.
- Att ge stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och regionledningen.

Verksamhet IT består idag av ett 100-tal medarbetare i olika roller. Vi ansvarar för regionens samlade IT-stöd och utveckling mot samtliga avdelningar oavsett geografisk plats. Våra IT tjänster strävar efter att alltid tillmötesgå verksamheternas behov samt vara så prisvärda, säkra och långsiktiga som möjligt.

Med över 10 000 användare, 50 större verksamhetssystem, 400 medelstora och mindre system, över 8 000 arbetsplatser och krav på produktion dygnet runt, blir du en viktig del i att få pusslet att gå ihop och möjliggöra för framtidens vård.

Vår personal är verksam på de flesta orter där regionen har verksamhet i, dock är majoriteten samlade i Regionens hus i Härnösand, Sundsvalls-, Örnsköldsviks- och Sollefteå sjukhus.

Vi söker nu en huvudarkitekt IT som vill bli en del av vårt team. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort kan vara Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik alternativt Sollefteå.

Arbetsuppgifter

De arbetsuppgifter och ansvar som ingår i din roll är att:
. leda och ansvara för regionens IT arkitekturarbete
. äga och förvalta strukturkapital inom IT-arkitektur
. ansvara för processer för arkitekturstyrning, IT-strategi, IT-principer, IT-riktlinjer, målarkitektur
. bygga upp och leda virtuellt team av resurser som tillsammans utgör arkitekturforum
. kommunicera och förankra styrande artefakter och vägval
. vara en del i Verksamhet IT:s ledningsgrupp i din profession
. delta i programmet för införande av framtidens vårdinformationsstöd (FVIS)
. vara regionens representant i Inera:s arkitekturråd

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom systemvetenskap/datavetenskap eller liknande, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer som likvärdiga. Har du genomgott en formell utbildning och/eller är certifierad inom området IT-arkitektur är det meriterande för tjänsten. Vi ser att du för denna roll bör ha en gedigen erfarenhet med flera års erfarenhet från en liknande roll med ansvar för IT-arkitektur, ledarerfarenhet i någon form samt att du har erfarenhet av vedertagna arkitekturramverk. Du besitter även flerårig erfarenhet av lösnings- samt styrande arkitekturarbete. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom offentlig sektor i liknande roll.

Du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift samt att du innehar B-körkort.

I den här rollen ser vi att du som person bör vara trygg, stabil och att du har en god självinsikt. Du har en förmåga att kunna ta initiativ och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och besitter en uthållighetsom gör att du arbetar strukturerat och med kvalitesmedvetenhet tills projekt är avslutade och reultat nåtts. I och med rollens uppgifter och ansvarsområden ställs det även krav på en god samarbetsförmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-04
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Markus Olsson
Verksamhetschef
Telefon: +4660181257

Lars T Jarl
SACO
Telefon: +4661180133

Pia Stranneryd
Vision
Telefon: 070-5367688


Tillbaka till toppen