Överläkare Internmedicin, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Norr har ett sjukhus och sex regiondrivna hälsocentraler. I området finns en privat vårdcentral samt en kommun. Närsjukvårdsområde Norr har cirka 530 medarbetare och två verksamhetschefer.

Medicinkliniken i Örnsköldsvik är en klinik med cirka 35 läkare. Kliniken bedriver verksamhet inom flera subspecialiteter - kardiologi, hematologi, gastroenterologi, endokrinologi, nefrologi samt reumatologi och neurologi och geriatrik.

Internmedicin i Örnsköldsvik söker nu en överläkare för tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som överläkare deltar du i de verksamhetsområden som finns på kliniken. Du ska ha bakjourskompetens samt förväntas ingå i jourlinjen. Som överläkare förväntas du medverka till utvecklingen av evidensbaserad vård och vara beredd att handleda studenter och kollegor i alla kliniska situationer. Du förväntas uppvisa goda ledaregenskaper och kunna ta ansvar för verksamhetsutveckling samt leda projekt och kontinuerliga förbättringsarbeten. I tjänsten ingår också att delta i handledningen av AT/BT samt ST samt bidrar till den interna utbildningen på kliniken.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i Internmedicin och minst två års erfarenhet som specialistläkare. Du har dokumenterad undervisnings- och handledarvana, inklusive godkänd ST-handledarutbildning. Vidare skall du kunna delta i jourlinjen och vi ser det som meriterande om du kan uppvisa tidigare forskning. Du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket, i så väl tal som skrift.

För att lyckas i rollen tror vi att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. Du trivs i samarbetet med kollegor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare ser vi att du är kvalitetsmedveten och lägger stor vikt vid att man lever upp till mål och kvalitetsstandard. Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-09
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Monica Henriksson
Enhetschef
Telefon: +4666089278

Andreas Koro
Ångermanlands Läkarförening
Telefon: 070-267 88 72


Tillbaka till toppen