Specialistläkare till Onkologen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Onkologkliniken bedriver specialiserad cancervård och behandling. Verksamheten arbetar utifrån en gemensam vårdfilosofi och värdegrund, där stor hänsyn tas till patientens behov och önskemål. Onkologkliniken består av mottagning/dagvård, klinisk prövningsenhet strålbehandling och vårdavdelning.

Nu söker vi en specialistläkare till oss på onkologen i Sundsvall.

Arbetsuppgifter

Till mottagningen kommer patienter för ställningstagande och uppföljning av onkologisk behandling: kemoterapi eller strålbehandling. Kemoterapi ges på dagvårdsavdelningen. Strålbehandlingen har två linjäracceleratorer och ger strålbehandling till patienter från länets samtliga förvaltningar samt till patienter från Jämtlands län enligt regional överenskommelse. På kliniken bedrivs också isotopbehandling. På vårdavdelningen ges symptomlindrande behandling till exempel smärtlindring, behandling av infektioner och illamående. På den kliniska prövningsenheten bedrivs klinisk forskning.

På läkarsidan finns en god åldersstruktur med bra fördelning mellan äldre och yngre specialister. Vi tror att vårt positiva arbetsklimat har bidragit till detta. Dina arbetsuppgifter är vad man kan förvänta sig av en specialistläkare. Detta innebär att du vet dina begränsningar men också att du arbetar självständigt på avdelning, cytostatikamottagning samt strålbehandling. Jour samt bakjoursuppgifter ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom onkologi. Du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket, i så väl tal som skrift. Jourtjänstgöring kan komma att ingå i tjänsten. Det är en fördel om du har körkort med tanke på att viss tjänstgöring i Örnsköldsvik kan bli aktuell.

För att lyckas i rollen behöver du vara en självgående individ som har en förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du arbetar bra med andra kollegor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är uthållig, noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-11
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lars Beckman
Enhetschef
Telefon: 073-2711812

Ville Sjögren
SACO
Telefon: 060-18 17 28


Tillbaka till toppen