Strateg inom miljö-, energi- och klimatfrågor, Härnösand

Arbetsplatsbeskrivning

Är du en strategisk, flexibel och driven person som brinner för hållbarhetsfrågor med fokus på miljö, energi och klimat, och vill arbeta med hållbar regional utveckling? Då har vi tjänsten för dig! Region Västernorrland och Regional utveckling söker en hållbarhetsstrateg till enheten för miljö- och hållbarhet.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter och ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Regional utveckling är en förvaltning inom regionen som har en bred verksamhet som omfattar tillväxt och näringsliv, kultur, konst och bibliotek, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och hållbarhet, folkbildning samt internationellt samarbete. Förvaltningen Regional utveckling är en arbetsplats som verkar för mångfald och jämställdhet, liksom för miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Region Västernorrland arbetar med miljöledning enligt ISO 14 001.

Miljö- och hållbarhetsenheten hanterar både interna och externa miljö- och hållbarhetsfrågor. Viktiga utgångspunkter för det arbetet är bland annat regionplanen, Region Västernorrlands hållbarhetsplan samt den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland med tillhörande strategier och handlingsplaner.

Till miljö- och hållbarhetsenheten vid Regional utveckling söker vi en strateg med fokus på miljö, energi och klimat samt med inriktning på samverkan och utveckling av det regionala hållbarhetsarbetet. Arbetet är till största del externt men uppgifter kopplat till det interna arbetet med utveckling i organisationen förkommer också. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Härnösand. TIllträde sker enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetet som hållbarhetsstrateg innebär bland annat att:
- Bedriva omvärldsbevakning inom miljö-, energi- och klimatområdet
- Driva och delta i nätverk inom området både på förvaltningen och tillsammans med andra parter i länet
- Vara tjänstestöd inom sakområdet i politiska nätverk
- Verka som expertstöd inom förvaltningen kopplat till energiområdet
- Bereda politiska beslut inom sakområdet i den regionala utvecklingsrollen, exempelvis genom remissyttranden och bedömning av hållbarhetskriterier i projekt
- Bidra med kompetens inom området för det interna utvecklingsarbetet i organisationen

Vi erbjuder ett utmanande uppdrag i en positiv och engagerad arbetsmiljö. Du blir en del av Region Västernorrlands miljö- och hållbarhetsenhet som är en resurs för Regionens samtliga enheter och verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning inom området på högskola/universitet kopplat till samhällsutveckling med fokus på miljö, energi och klimat. Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i engelska är ett krav. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande samt erfarenhet av regionalt utvecklingsarbete med miljö-, energi-, och klimatfrågor. Meriterande med kunskap om klimat, miljö- och energipolitik på nationell och EU nivå.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är strukturerad och ansvarstagande med ett strategiskt arbetssätt, som trivs med att både arbeta självständigt samt i grupp. Du har lätt för att knyta nya kontakter och ser det breda perspektivet för ett långsiktigt hållbart resultat.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-11
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Sofia Mackin
Enhetschef
Telefon: +4661184508

Laila Libell
Vision
Telefon: 0611-804 03

Iwona Jacobsson
SACO
Telefon: +4662019455


Tillbaka till toppen