Sjuksköterska med rotation hjärtmottagning och PCI

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Kardiologenheten ingår i närsjukvårdsområde söder och är en relativt stor enhet med många specialiseringar. I kardiologkliniken ingår klinisk fysiologi, kardiologavdelningen, hjärtmottagningen, dagvården och kranskärlsmottagningen.
På hjärtmottagningen finns PCI- och Pacemakerverksamhet, dagvård samt hjärt- och pacemakermottagning. På hjärtmottagningen är vi idag 26 anställda. Det är sekreterare, undersköterskor, sjuksköterskor och läkare som arbetar här.
Tjänsten är en rotationstjänst mellan PCI-lab och hjärtmottagningen. PCI-lab bemannas av kardiologläkare och sjuksköterskor som har anställning på hjärtmottagningen, kardiologavdelningen samt röntgen.

Dessa sjuksköterskor arbetar måndag till fredag dagtid och utöver det har man beredskap med 30 minuters inställelsetid kvällar, nätter och helger. Det är en dygnet runt, året runt verksamhet för akut sjuka hjärtpatienter.

Kardiologi är en komplex verksamhet som hela tiden utvecklas.
På hjärtmottagningen är bredden av sjukdomstyper och vårdformer det som gör arbetet hos oss omväxlande och utvecklande. Även på PCI-lab är det en konstant utveckling av både behandlingar, läkemedel, material och utredningar.
I vår arbetsgrupp stöttar vi och hjälper varandra för att det ska bli så bra som möjligt för patienter och medarbetare.Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Arbetsuppgifter

PCI är utredning och behandling av kranskärlssjukdom och görs på röntgen. Man lägger även in temporära pacemaker samt perikarddrän.
På PCI lab roterar man dagtid mellan att sterilt assistera läkaren, serva med material, vara patientansvarig eller administrativ. Under beredskap är man 1 läkare och 2 sjuksköterskor. En som assisterar sterilt och den andra är patientansvarig.

Beroende på vilken erfarenhet som du har så planeras inskolningen på både PCI-lab och hjärtmottagningen utifrån det.
Inskolningen på PCI lab är lång, ca 10 veckor. Efter det behöver du få arbeta dagtid på PCI-lab innan det är dags att börja ha beredskap.
Som sjuksköterska på mottagningen har du egna patienter, har telefontid via Tele-Q, tar hand om ärenden via 1177 och funktionsbrevlåda samt patientundervisning. Du har viss dagvård, du kallar dina och läkarnas patienter. Deltar i utveckling av verksamheten och den vård vi ger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med gedigen erfarenhet av akut sjuka hjärtpatienter och/eller erfarenhet från PCI-verksamhet. Har du vidareutbildning inom kardiologi är det meriterande.

Som mottagningssjuksköterska har du ett stort eget ansvar för de medicinska bedömningarna som görs både under telefontiden och när du har egna patientbesök. Det är därför viktigt att du har en trygghet i vad du kan men även i det som du inte kan. Har du tidigare erfarenhet av mottagningsverksamhet samt NCS cross är det meriterande.

För rollen krävs att du behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Du behöver ha B-Körkort och möjlighet att snabbt ta sig till arbetet då det är 30 minuters inställelsetid. Beredskapinnebär i nuläget vardagar 1600-0700 och helger fredag 1600 tom måndag 0700.
Fysisk förutsättning att arbeta i strålningsverksamhet och att orka arbeta i blykläder.

För att trivas i denna roll ser vi att du är flexibel genom att du trivs i en omväxlande miljö och ser möjligheter i förändringar. Du tar ansvar för ditt arbete och har förmåga att på ett självgående sätt planera, organisera och genomföra arbetet på ett effektivt sätt. I ditt bemötande av såväl patienter som kollegor är du lugn, tillmötesgående och lösningsfokuserad. För att passa in i vår arbetsgrupp är det viktigt att du liksom vi uppskattar ett god teamsamverkan och bidrar till bra stämning i arbetsgruppen.

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet?
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-05
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Söderlund
Enhetschef
Telefon: +4660181617

Andreas Filipsson
Vårdförbundet
Telefon: +4660182217


Tillbaka till toppen