Sjukhusoptiker till Synrehabiliteringen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.
Länsverksamhet Ögon-Hörselvård är en specialiserad verksamhet. Ögonsjukvården innefattar både Ögonmottagningarna samt Synrehabiliteringen. Hörselvården består av verksamheterna Hörcentraler/Tekniska hörselvården, Hörselhabiliteringen och rehabiliteringen samt Tolkcentralen. Verksamheten har ca 150 anställda och mottagningsverksamhet bedrivs i Sundsvall, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Synrehabiliteringen arbetar med habilitering och rehabilitering för personer i alla åldrar med en varaktig måttlig till svår synnedsättning eller blindhet. Arbetet sker i team genom ett personcentrerat arbetssätt. Insatserna bygger på kartläggning av patienternas behov där patienterna formulerar mål som dokumenteras i vårdplan. Insatserna görs på mottagningarna men kan vid behov göras i till exempel hemmet, förskola, skola. Insatserna ges framförallt individuellt, men gruppverksamhet förekommer.

Vi strävar efter att individen ska kunna leva ett delaktigt och självständigt liv. Det betyder att grundläggande och personliga behov ska vara tillgodosedda. Det kan vara att: sköta vardagslivets rutiner i hemmet, kommunicera med omvärlden, förflytta och orientera sig i närmiljön, kunna delta i skola och arbete samt delta i fritidsaktiviteter.

Vid verksamheten tjänstgör fyra synpedagoger, två optiker, en datapedagog, en kurator och enhetschef. Två synpedagoger och en optiker utgår från Örnsköldsvik, övriga utgår från Sundsvall. Vi har även planerad mottagning på orterna Härnösand och Sollefteå. Verksamheten har ca 2500 mottagningsbesök per år. Verksamhetens optiker har även uppdrag mot Ögonmottagningarna i länet, cirka 600 mottagningsbesök per år.

Arbetsuppgifter

Som optiker på Synrehabilitering är du en del i teamet kring patienten och dennes vårdplan. Du kommer arbeta med synundersökningar, bedömningar, utprovning samt förskrivning av synhjälpmedel med inriktning på synsvagoptik. I arbetet ingår även nytillpassning, retillpassning och årliga kontroller av kontaktaktlinser/glasögon.

Två dagar i veckan arbetar du som optiker på Ögonmottagningen med bla;
-Nytillpassning, retillpassning och årliga kontroller av kontaktaktlinser/glasögon exempelvis till patienter med keratokonus, gravmyoper och gravhyperoper.
-Tillpassning av kontaktlinser vid extrem ljuskänslighet, ljusstela pupiller, iriskolobom tex helt ockluderande eller irisprintade.
-Kontaktlinsutprovning och ordination av linser till anisometropier över 3 dioptriers skillnad.
-Glasutprovning/ordination för patienter med avancerade prismaordinationer samt till barn med behov av närtillägg.

Optikerns uppdrag spänner sig över alla steg i processen såsom bedömning av remisser, hantering av vårdåtagande, bokning av patienter, beställning av hjälpmedel, ärenden via telefonrådgivning eller 1177.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet. Det är meriterande med erfarenhet av tillpassning av medicinska linser samt synsvagsoptik. Det är även meriterande om du har läst magisterprogrammet i klinisk optometri.

Du behärskar det svenska språket obehindrat i tal och skrift. Vi har ett länsuppdrag så mottagning kan ske på övriga tre mottagningsorter, körkort B ett krav.

Vid eventuellt erbjudande om anställning skall du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi ser att du som söker är:
-Självgående. Du tar ansvar för din uppgift och du strukturerar och driver själv ditt arbete
-Flexibel. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheter i förändringar.
-Samarbetsförmåga. Du arbetar bra med andra kollegor, relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
-Strukturerad. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.

Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-10
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Malin Bjurestam
Enhetschef
Telefon: 060-182256

Elin Lidström
SACO
Telefon: 060-182740


Tillbaka till toppen