Undersköterska/behandlingsassistent SPOT, Örnsköldsvik Sommaren 2024

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du ha ett roligt och spännande sommarvikariat? Vi söker dig som trivs med varierande och utvecklande arbetsuppgifter och som har ett genuint intresse av att arbeta med psykiatrisk omvårdnad.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

SPOT (Specialistpsykiatriskt Omvårdnadsteam) är en mobil, planerad resurs och en del i psykiatrins satsning för att förebygga inläggningar, minska vårdtiderna i heldygnsvården samt erbjuda patienterna mer delaktighet och bättre öppenvård. Vi är cirka 24 medarbetare i teamet som bemannas av sjuksköterskor, läkare, kuratorer, behandlingsassistenter och skötare med gedigen kunskap om och erfarenhet inom psykiatri. I SPOT finns också vår LARO-verksamhet som är en läkemedelsassisterad behandling för personer som haft ett långvarigt och allvarligt beroende av opioider.

Vi kan erbjuda ett spännande och varierat arbete. Tjänsten är ett sommarvikariat med 100% tjänstgöring.

Arbetsuppgifter

I rollen som undersköterska/behandlingsassistent möter du patienter som är i behov av akut- och intensivt psykiatriskt stöd. Vi söker dig som har en god förmåga att skapa bärande relationer till patienter, närstående och samarbetspartners. Att ha en väl utvecklad förmåga att arbeta självständigt likväl som tillsammans med andra yrkeskategorier är en viktig framgångsfaktor. Patientarbetet utförs i form av hembesök, telefonrådgivning, mottagningsbesök eller videobesök. Övriga arbetsuppgifter är bland annat:

- Psykiatrisk omvårdnad utifrån patientens behov
- Stödjande- och motiverande samtal
- Vårdplanering/ Sip
- Dokumentering
- Upprätta omvårdnadsplaner
- Suicidriskbedömningar
- Rapportering
- Uppföljningsarbete
- Delegerad läkemedelshantering och läkemedelsadministrering
- Akuta psykiatriska bedömningar i samråd med läkare
- Psykiatriska bedömningar på akutmottagning eller i samverkan med primärvårdsjour
- Delta i rond och behandlingskonferenser
- Samverka med vårdgrannar, inom länsverksamheten och med externa aktörer

Vi är ett bra arbetslag som trivs tillsammans och arbetar med patienten i fokus. Vi erbjuder en stimulerande och god arbetsmiljö. SPOT tjänstgör mellan 07:00-21:30 på vardagar samt mellan 08:00-21:00 på helger. Vi har fast schema med 6 veckors intervall och tjänstgöring var tredje helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller behandlingsassistent med erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård. Studerar du till läkare eller sjuksköterska är du välkommen att söka förutsatt att du avslutat termin 4. För sjuksköterskestuderande från Umeå universitet är avslutad termin 3 tillräckligt. Du behärskar det svenska samt engelska språket väl i både tal och skrift, kunskap i övriga språk ses som meriterande. Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk samsjuklighet, steg 1-utbildning och/eller utbildning i motiverande samtal eller Case Management. B-körkort ett krav.

Du är en trygg och stabil person som uppvisar ett gott omdöme genom korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är har lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter. Du trivs i samarbetet med andra och bidrar till en god stämning i arbetsgruppen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!
När du inkommer med din ansökan ska du bifoga bevis om skyddad yrkestitel, betyg samt examensbevis/diplom.
Vid eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-29
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anna Joald
Enhetschef
Telefon: 0660-89725

Sofia Ender Söderlind
Kommunal Västernorrland
Telefon: 010-442 97 61


Tillbaka till toppen