Fysioterapeut/sjukgymnast till Hälsocentralen Nyland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Väster har ett sjukhus, fem regiondrivna hälsocentraler samt Livsstilsmedicin Österåsen. I området finns de två kommunerna Sollefteå och Kramfors.

I Kramfors kommun finns tre hälsocentraler som drivs av Region Västernorrland. Det är hälsocentralerna Kramfors, Nyland och Höga Kusten. Hälsocentralen Nyland ligger cirka 2 mil från Kramfors centrum och vi som arbetar här är läkare, medicinsk sekreterare, kanslist, distriktssköterskor, undersköterska, fysioterapeuter, arbetsterapeut, psykolog och kurator. Vi har verksamhet som täcker alla åldrar. Hälsocentralen är belägen med en fantastisk utsikt över Ångermanälven och huset inrymmer även ett Apotek och kommunens hemtjänstpersonal.

Nu söker vi en fysioterapeut till vår verksamhet. Tjänsten avser ett vikariat på heltid med start omgående enligt överenskommelse fram till 2024-12-31.

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut kommer du att arbeta med att som primärinstans bedöma och behandla patienter främst med besvär från rörelse-/stödjeapparaten, men även förebyggande folkhälsoarbete. Att leda träningsgrupper och annan patientgruppsverksamhet enligt intresse/specialkompetens ingår också i uppgifterna. Du samarbetar med övriga professioner på hälsocentralen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut. Det är meriterande för tjänsten om du har tidigare erfarenhet av yrket samt tidigare erfarenhet av arbete inom primärvården. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och det är meriterande med ytterligare språkkunskaper. För rollen krävs B-körkort.

Som person är du självgående då du planerar och strukturerar ditt arbete och driver det självständigt framåt. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan!

Vi arbetar löpande med urvalsarbetet, så sök redan idag!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-03
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lina Nyberg
Hälsocentralschef
Telefon: 070-368 26 25


Tillbaka till toppen