Överläkare till Röntgenmottagningen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Röntgenmottagningen i Sundsvall ingår i en länsverksamhet med Röntgenmottagningarna i Sollefteå och Örnsköldsvik. Mottagningen har stor bredd och stöttar både specialistsjukvård och öppenvård i utredningar och behandlingar med undersökningar av många olika slag. Vi arbetar bland annat med ultraljud, konventionell röntgen, genomlysning, datortomografi, intervention och magnetresonanstomografi. På mottagningen i Sundsvall arbetar ett åttiotal personer. Du kommer att arbeta i team tillsammans med undersköterskor, röntgensjuksköterskor, radiologer och medicinska sekreterare.

Nu söker vi en Överläkare till oss på röntgenmottagningen i Sundsvall. Tjänsten är en tillsvidareanställning där tillträde sker enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Överläkaren ska ha medicinsk kunskap och kompetens för att kunna vara självständigt medicinsk ansvarig för ett visst område och ta del i ett övergripande ansvar för sin specialitet. Överläkaren ska även ta del i det övergripande ansvaret för klinikens totala verksamhet. Överläkaren förväntas medverka till utvecklingen av evidensbaserad vård och vara beredd att handleda studenter och kollegor i alla kliniska situationer. Överläkaren förväntas uppvisa goda ledaregenskaper och kunna ta ansvar för verksamhetsutveckling samt leda projekt och kontinuerliga förbättringsarbeten. I tjänsten ingår även att leda röntgenronder, handleda kandidater samt jourtjänstgöring. Distansarbete kan vara aktuellt för tjänsten.

Vi jobbar aktivt med fortbildning för att skapa goda utvecklingsmöjligheter för såväl individen som för mottagningen som helhet. Vi är en trevlig arbetsgrupp med god stämning och hoppas att du vill bli en del av vårt team!

Kvalifikationer

För överläkare krävs flerårig välmeriterad klinisk tjänstgöring (minst 2 år) med specialistkompetens inom radiologi. Du har dokumenterad undervisnings- och handledarvana (inklusive godkänd ST- handledarutbildning). Överläkaren ska kunna vara självständig bakjour, vilket också innebär medicinskt ledningsansvarig på jourtid. Disputerad med aktiv forskning inom relevant ämnesområde är meriterande.

Som person har du hög personlig mognad och du är självgående och ser ansvar och struktur som en självklarhet när du driver ditt arbete framåt med gott omdöme. Då teamarbete är viktigt på mottagningen så behöver du ha en god samarbetsförmåga och en vilja att utbyta kunskap och erfarenheter med dina kollegor i olika professioner. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, motsvarande nivå C1, samt goda kunskaper i engelska.

Vi hoppas att du vill bli en del av vårt team!
Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

I vår region är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-03
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Andreas Groth
Enhetschef
Telefon: +4660677703

Ville Sjögren
Sveriges Läkarförbund
Telefon: 060-181000


Tillbaka till toppen