Hygiensjuksköterska till Kvalitet- och Patientsäkerhet

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Verksamheten Kvalitet och patientsäkerhet ingår i Området patientsäkerhet, utveckling och forskning i Hälso- och sjukvården. Verksamheten verkar som sakkunniga och rådgivande i frågor kopplade till kvalitet och patientsäkerhet i syfte att bidra till en säker vård. Verksamheten innefattar flera olika funktioner; chefläkare, patientsäkerhetssamordnare, chefsjuksköterska, handläggare, försäkringsmedicin, läkemedelsenheten samt vårdhygien, där vi nu söker en ny medarbetare.

Söker du ett roligt, utvecklande och spännande arbete med många kompetenta och aktiva medarbetare? Då är detta en möjlighet för dig! Vi söker nu en hygiensjuksköterska som vill vara med och vidareutveckla kvalitets- och patientsäkerhetsarbetet inom Region Västernorrland. Placeringsort Örnsköldsvik eller Sollefteå, tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Inom Vårdhygien kommer du att ingå i ett team bestående av hygiensjuksköterskor och hygienläkare. Vi stödjer sjukhus, vårdcentraler/hälsocentraler och kommuner. Det vårdhygieniska uppdraget är att förebygga vårdrelaterade infektioner oavsett var de uppkommer samt begränsa spridningen av t ll exempel resistenta bakterier och andra smittor inom vård och omsorg. Vårdhygien arbetar länsövergripande vilket innebär resor inom länet.

Arbetsvardagen som hygiensjuksköterska är omväxlande och till stor del beroende av aktuella händelser. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
- agera sakkunnig i vårdhygieniska frågor till vårdansvariga i regionen och i kommunerna
- informera, utbilda och vara rådgivande i vårdhygieniska frågor gentemot samtliga personalkategorier inom regionen och kommunerna
- utarbeta vårdhygieniska rutiner som stöd för arbetet i vården
- medverka vid utredning i samband med vårdrelaterade infektioner; epidemiologiskt övervaka mikroorganismer av speciellt vårdhygieniskt intresse
- vara rådgivande vid planering av om- och nybyggnation, vid upphandling av medicintekniska produkter samt gällande desinfektions- och steriliseringsmetoder
- medverka i utvecklings- och kvalitetsarbete med övriga medarbetare inom Kvalitet och patientsäkerhet.
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med påbyggnadsutbildning/specialistutbildning och har mångårig erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård. Utbildning i vårdhygien/mikrobiologi är meriterande liksom erfarenhet av undervisning eller chefskap. Eftersom bilresor ingår i tjänsten är körkort B ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser därför att det är viktigt att du är kvalitetsmedveten och noggrann. Du har ett analytiskt synsätt och angriper frågor från flera perspektiv. Du tar stort ansvar och har en god förmåga att arbeta självständigt och uthålligt mot uppsatta mål trots motgångar. Vidare trivs du bra i samarbete med andra och är drivande till att gemensamma mål uppnås.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Ingrid Hammarstrand
Verksamhetschef
Telefon: 073-070 75 32

Anna Smedlund Eriksson
Vårdförbundet
Telefon: 073-089 29 40


Tillbaka till toppen